Taas on se aika vuodesta, kun tälläisiä mainoksia saattaa postiluukusta ilmestyä. Ilotulitemainoksia.

No siis. Ilotulitteet ovat kauniita, ne kuuluvat hyvin juhlaviin tilanteisiin sekä vuoden vaihtumisen juhlintaan. Ne tuovat lisäarvoa. Pidän itsekin ilotulitteista, mutta minulle riittää vallan hyvin kollektiivinen ilo esimerkiksi kaupungin tarjoaman ilotulituksen yhteydessä. En koe tarvetta käyttää omia varojani hankkiakseni vain itselleni tai lähipiirilleni tarkoitettuun iloon käytettäviä raketteja.

Kenties ajattelisin toisin jos en tiedostaisi ilotulitteisiin liittyviä ongelmia (ja olisin varakkaampi). Ilotulitteethan sisältävät terveydelle vaarallisia pienhiukkasia, kuten kuparia, furaaneja sekä dioksiinia. Dioksiinin on todettu lisäävän riskiä sairastua mm. syöpään. Ilotulitteista syntyvät jätekasat eivät myöskään ole usein enää aamulla niin kaunis näky  ja niiden siivoaminen on iso homma, josta valitettavasti joka vuosi jää osa korjaamatta. Lisäksi monet tulitteistamme ovat syntyneet kehitysmaiden lapsosten käsissä.

Itse aion siis nauttia ilotulitteista tänäkin vuonna, mutta vain hyödyntäen kaupungin tarjoamaa ilmaista näytöstä. Ne teistä, jotka päädytte hankkimaan omia raketteja, muistakaa olla varovaisia ja varustautua asiallisin turvavarustein, ettei käy mitään!;)