Alennusmyynnit ovat jo jonkin aikaa käyneet kuumina. Kaupat haluavat päästä talvituotteista eroon, jotta kevätmallistolle löytyisi tilaa. Nyt onkin oikea aika käydä katsastamassa olisiko se tarvittu vaate tai tavara tullut alennukseen. Näin voi säästää todella isoja summia. Sen sijaan alennusmyynneissä kiertely ilman varsinaista tarvetta voi olla petollista. Krmh, kokemusta on... Kun hintalapussa lukee -70 prosenttia, voi tuote päätyä ostoskoriin, vaikkei todellista tarvetta olisikaan. Halvat hinnat tuovat helposti vauhtisokeutta ja pian ostosten yhteissumma ei enää olekaan niin pieni. Ja taas tuimme luonnonvarojen tarpeetonta kuluttamista.

Mutta niin, naisena ja shoppailua rakastavana ihmisenä ymmärrän, että välillä tekee mieli tehdä pieniä heräteostoksia ja saada vaihtelua. Miten siis itse toimin tässä tarpeiden ristiriidassa? Vastaukseni on kirpputorit:) Ne ovat todellisia tavaroiden kierrätyskeskuksia ja edullisia shoppailupaikkoja. Nykyään kirpputoreilla on myynnissä todella hyväkuntoisia ja muodikkaitakin vaatteita, joten laadusta ei tosiaan tarvitse tinkiä. Kirpputoreilla sallin itselleni toisinaan pieniä heräteostoksia:). Itselleni tulee hyvä mieli, kun ajattelen tavaran kiertoa. Ostamani tuote on ollut ennen minua jollakulla ja ehkä vielä minun käytön jälkeenkin kelpaa jollekin. Näin ihmiset saavat kaipaamaansa vaihtelua ilman, että tarvisi tuottaa kokonaan uutta tavaraa ja kuluttaa siihen luonnonvaroja.

Erityisesti suosikkikirpputorini on kuvassa näkyvä liike eli Fida. Fidan tuotteet koostuvat ihmisten tuomista lahjoituksista ja pääosa tuotosta menee mm. kehitysyhteistyökohteisiin ja humanitaariseen apuun. Miten loistava yhtälö! Saan ostaa kierrätettyjä tuotteita ja tehdä samalla hyväntekeväisyyttä! I love that!:)