Täältä tulee edellisessä blokkauksessani olleen lautasliinamallin teko-ohje:) Opin tämän edellisessä koulussani, kun opettelimme erilaisia lautasliinan taittelutapoja. Ihastuin tähän, koska se on tosi helppo ja kaunis. Tämä on koristanut kattaustani monet kerrat sen jälkeen:)

Sanon vielä ekonäkökulmasta sen verran, että onhan nämä lautasliinajutut vähän sellaista hifistelyä, ei niin tarpeellisia siis, enkä itsekään niitä arkena koskaan käytä. Juhlavammissa tilanteissa sen sijaan tykkään käyttää lautasliinoja, koska ne tuovat tosiaan sen "viimeisen silauksen", ovat kauniita ja niitä on kiva taitella.

Eli ensin tarvitset aivan tavallisen lautasliinan. Materiaalilla tai koolla ei ole juuri väliä, tärkeää on kuitenkin että lautasliina on neliön muotoinen. Ellei ostamasi lautasliina ole valmiiksi neliö, leikkaamalla ainakin saat siitä sellaisen.:)

1. Avaa lautasliina.

2. Taita kaikki kulmat kohti lautasliinan keskustaa.

3. Taita uudelleen kaikki kulmat kohti keskustaa.

4. Käännä lautasliina ympäri.

5. Taita jälleen kaikki kulmat kohti lautasliinan keskusta.

6. Nyt tulee hieman vaativampi vaihe! Vetäise jokaisesta lautasliinan kulmasta sen alla oleva kaistale esiin.

Tältä sen pitäisi siis näyttää.

7. Ja sitten, vetäise vielä esiin jokaisen lehdykän välistä ns. kukan terälehti. Kannattaa pitää vaikka yhdellä sormella kiinni kukan keskustasta, jotta kukka pysyy kasassa.

Ja nyt kukkasi onkin jo valmis! Onnittelut! (Mikäli kukka ei heti onnistunut, älä masennu! Harjoitus tekee varmasti mestarin tässäkin asiassa;))

Sitten vain pöytää kattamaan!;)

Lautasliinakukka toimii muuten myös kätevänä pikku kulhona esim. pipareille tai makeisille!