Sinulle on tulossa tärkeitä vieraita; kenties deittailemasi kundi tulee käymään luonasi ensimmäistä kertaa tai jopa tulevat appivanhempasi. Haluat siis tehdä kodillasi vaikutuksen, mutta aikaa on erittäin rajallisesti. Mikä avuksi?

Neuvoni on: huomion poissuuntaaminen:) Eli mieti, missä osassa asuntoasi aiotte vieraittesi kanssa oleskella? Keskity vain näihin tiloihin(ellet aio pitää vieraillesi asuntoesittelyä, mikä ei ehkä ole kannattavaa jos sinulla on vain hyvin vähän aikaa valmisteluille)! Oma työjärjestykseni on seuraava:

1. tyhjennän pöydät ja muut tasopinnat sekä lattian ylimääräisestä tavarasta (eli tungen ne väliaikaisesti yleensä johonkin kaappiin;)) ja pyyhkäisen pyödät tahroista
2. imuroin asuntoni nopeasti (tämä tekee jo tosi paljon!)
3. pyyhin äkkiä wc:ssä mahdollisesti olevat tahrat ja hanat (täällä kuitenkin useimmat vieraistasi vierailevat)
4. tyhjennän näkyvillä olevat roskikset

Nyt asuntoni on jo perussiisti ja aikaa on luultavasti vielä jäänyt hieman pieneen ekstraan;) Eli seuraavilla vaiheilla luon helposti ja nopeasti sen "viimeisen silauksen"!

5. tuuletan asuntoni huolellisesti
6. kohdistan valaistuksen siihen osaan asuntoani, johon haluan että huomio keskittyy (näin ne sotkuisemmat paikat kätevästi peittyvät, varsinkin illalla;))
7. katan pyödän nätisti ja sytytän tuikun (pöydän ääressä yleensä vietetään aikaa, joten tähän on hyvä panostaa, näin huomio myös keskittyy pöydän ympäristöön)

Vola! Kotini on valmis vastaanottamaan tärkeitä vieraita! Alla näette kuvia kodistani kyseiset toimenpiteet läpikäyneenä:)


Jouluvalot toimii muuten tosi hyvin häivyttämisessä ja tunnelman luomisessa!


Keskipisteenä pöytä.


Ja kruununa kauniisti taitellut lautasliinat! Ehkä laitan muuten tämän lautasliinamallin taitteluohjeen seuraavaan blokkaukseeni;)

Mitä piditte tästä vinkistä?