Pian on laskiainen ja jotkut teistä suuntaavat kenties perinteiseen mäenlaskuun. Minäpä ajattelin mäenlaskun sijaan ilahduttaa teitä muutamalla laskulla;)!

Mieltäni nimittäin on kaihertanut ehdottomiin herkkuihini lukeutuvan laskiaispullan järkyttävät hinnat. Yliopistoni kahvilassa laskiaispulla maksaa reilun pari euroa ja marketissakin Fazerin pullien hinta kohoaa noin puoleentoista euroon kipale. Mielestäni se on aika paljon yhdestä pullasta, mutta leipomiseen kuluva aika ja vaivakaan ei oikein nappaa... Mikä neuvoksi?  -Väitän, että kokoamalla laskiaispullan valmiista tuotteista, voi päästä jopa neljä kertaa halvemmalla kuin ostamalla sellaisen kahvilasta! Joten korvat tarkkana!

Oma lähikauppani sattuu olemaan Alepa, joten seuraavat laskutoimitukset on tehty Alepan edullisimpiin tuotteisiin lukeutuvan Rainbow merkin tuotteiden pohjalta. Eli ostin pussin valmiita raakapakastepullia, 2,35 e/8kpl, mansikkahilloa 1,59 e/400g ja kuohukermaa 1,09 e/2dl. Yhden pullan hinnaksi tulee näin ollen n. 0,29e, yhteen pullaan tarvittavan hillon hinnaksi n. 0,04e ja kerman hinnaksi n. 0,14e. Yhteensä siis n.0,47 euroa kappale! (Huom! Laskelmani ovat lähinnä suuntaa antavia, ei absoluuttisia totuuksia;)) Eli todellakin suosittelen! Lähinnä työnä on vain koota ainekset kasaan ja säästöä kertyy silti aika sievoinen summa:)

Tässä vielä kertauksena laskiaispullan tekovaiheet valmiista tuotteista:

1. Paista pullat uunissa pakkauksen ohjeen mukaan ja siirrä pöydälle jäähtymään.

2. Leikkaa jokaisen pullan päältä viipale pois.

3. Koverra hieman pullien alaosan sisuksesta pois ja sekoita joukkoon hillo.

4. Täytä kolot pulla-hillotäytteellä.

5. Sivele hilloa myös "hattujen" alapinnoille.

6. Vaahdota kerma ja annostele pullien alaosille.

7. Laita pullaan hattu päälle ja nauti!:)