imuri23-normal.jpg

Tässä näette ehdottomasti parhaan siivouskaverini, Electroluxin imurin:) Mielestäni kunnollinen, laadukas imuri on ihan ykköshankinta, kun aletaan miettiä kodin siivousvälineitä, etenkin jos taloudessa on karvaisia asukkeja. Ja nimenomaan laadukas! Imurin kohdalla mielestäni ei tosiaan kannata valita sitä halpismallia.

 

Ensimmäinen oma imurini oli juuri tälläinen minikokoinen halpismalli. Välillä tuntui, että imuroidessani yhtä paljon pölyä vapautui ilmaan kuin päätyi imurin sisään. Suodattimet olivat siinä imurissa aina tukossa ja ne piti puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen. Sinnittelin tämän vehkeen kanssa siihen asti, kunnes karvainen kanikaverini muutti luokseni. Kanin karvat olivat tälle imurille yksinkertaisesti liikaa. Ensimmäisillä kesätyörahoillani hankinkin sitten ylläolevassa kuvassa näkyvän kaunottaren. Tämä imuri on palvellut minua siitä asti, eli jo yli neljä vuotta. Ja, minun ei ole vielä kertaakaan tarvinnut vaihtaa imurini suodattimia, koska yksinkertaisesti ei ole ollut tarvetta! Imurin teho on myös pysynyt hyvänä, eikä mitään vikoja ole ilmennyt.

 

Tietenkin olen myös omalla toiminnallani edistänyt imurini hyvinvointia. Eli olen vaihtanut pölypussin aina, kun siitä on 1/3 täynnä, pyyhkinyt imurin pyörät ja suuttimet joka käyttökerran jälkeen ja mikä mielestäni tosi tärkeää(!), olen aika ajoin pessyt imurimen suutinosan. Suuttimeen voi jäädä esim. hiuksista koostuvia tukoksen aiheuttajia, joten se kannattaa silloin tällöin puhdistaa ihan juoksevan veden alla.

imuri1-normal.jpg

Suosittelen siis lämpimästi laatuimurin hankintaa. Maksoin omasta imuristani muistaakseni noin 150 euroa. Hinta voi tuntua paljolta, mutta uskon että tässä asiassa panostaminen kannattaa. Laatumerkkeissä on yleensä vuoden tai kahden takuuaika ja varaosien hankinta on huomattavasti helpompaa kuin tuntemattomiin merkkeihin. Lisäksi laatuimurit ovat yleensä maineensa arvoisia ja suuren kuluttajajoukon hyväksi havaitsemia.

Ostaessani tuon Ultrasilencer- imurini, pakkauksessa oli kuva vauvasta, joka nukkui imurin päällä. No, täytyy kyllä olla varsin imurointiin tottunut vauva, mikäli unet imuroinnin aikana onnistuisivat, mutta kyllä tämä varmasti hieman hiljaisempikin on kuin äänekkäimmät mallit. Mielikuvien ei pidä antaa hämätä ja maltaita ei tietenkään imuristakaan kannata maksaa, mutta tunnettu laatumerkki on silti oma suositukseni!:)