Minulla oli ongelma. Ruokaostosteni yhteissummat alkoivat näyttää huolestuttavan korkeita lukemia ja tiesin, että kulutustottumuksissani saattaisi olla petraamisen varaa. No, minähän petrasin, enkä mielestäni tehnyt edes kovin radikaaleja muutoksia. Ja, onnistuin miltei puolittamaan summan, joka minulta kului viikottain ruokaan! Joten nyt, silmät tarkkana;)!

Tässä tulee lista niistä pienistä nikseistä, joita käyttämällä tähän tulokseen ylsin!

-ensin kartoitin kohtuullisella etäisyydellä olevista ruokakaupoista hintatasoltaan edullisimman(niissä todella ON eroja)

-aloin tarkkailla kyseisessä kaupassa olevia tarjouksia ja hyödyntämään niitä (yksikin viikko säästin näin jopa 5 euroa!)

-huomioin aina kaupassa olevat -50%:a tuotteet eli tuotteet, joiden parasta ennen- päiväys on lähellä. Näin voi helposti säästää, mutta saada vielä ihan hyvän tuotteen.

TARJOUS1-normal.jpg

-en kiirehdi ruokaostoksilla, vaan katson kaikki eri tuotevaihtoehdot läpi haluamastani tuotteesta ennen ostopäätöksen tekoa. Usein edullisimmat tuotteet ovat joko ala- tai ylähyllyillä ja hintavimmat parhailla paikoilla. Tuotteiden vertailu on helppoa, kun katsoo niiden kilohintaa.

-pyrin ostamaan tuotteet mahdollisimman vähän jalostetussa muodossa, koska näin hinta on edullisempi

-ostan kilohinnaltaan edullista leipää ja laitan siitä osan pakkaseen, koska yksineläjä ei aina ehdi syödä kokonaista leipää ennen sen pilaantumista

-ostan pullaa vain raakapakasteena, jolloin hinta tippuu huomattavasti

-vältän ns. merkkituotteiden ja makeisten ostamista, koska nämä ovat nykyään järkyttävän hintaisia

-käytän kangaskassia, joka kestää kauppareissusta toiseen. Irtokassin hinta on noin 0,20 euroa, joka pitkällä aikavälillä on aika paljon yhdestä muovipussista.

-ja lopuksi, mikä ehkä kaikista tärkeintä; ostan vain sitä mitä TODELLA tarvitsen ja tiedän tulevani käyttämään! Kompostia varten ei ruokaa kannata ostaa, vai mitä;)

Tässä oli minun vinkkini!:) Kertokaa miten itse pidätte kauppalaskunne kohtuullisena! Odotan vinnkejänne innolla:)

P.s Valitettavasti ekologisuus ja edullisuus harvoin kulkevat käsikädessä ja opiskelijan täytyy useimmiten kallistua tuonne edullisen puolelle tullakseen toimeen. Yritän silti aina, kun vain on mahdollista ostaa edes yhden tuotteen vähän ekompana vaihtoehtona. Siitä se lähtee;)!