ppk.jpg

Tässäpä näette minun eniten käyttämäni varustuksen tahroja ja pintojen likaa vastaan. Eli suihkepullo, jossa on neutraali pesuaineliuos ja mikrokuituliina. Tällä setillä siivoan niin wc:n, keittiön tahrat kuin muutkin tasopinnat.

Mikrokuituliinoja löytyy nykyään jokaisesta ruokakaupasta muiden siivousaineiden lähettyviltä ja muistaakseni esimerkiksi kolmen liinan setti irtoaa vähän reilulla viidellä eurolla. Suosittelen kallihkosta hinnasta huolimatta kokeilemaan mikrokuituliinoja, sillä ne ovat varmasti markkinoiden tehokkaimpia siivousliinoja. Itse en käytäkään enää juuri muita liinoja ja myös ammattilaispuolella mikrokuitu on varsin dominoiva materiaali.

Salaisuus piilee siinä, että mikrokuitu on hyvin hienoa ja ohutta kuitua, jossa näin ollen on runsaasti kiinnityspintaa lialle. Mikrokuituliina ei tarvitsekaan kaverikseen edes välttämättä pesuainetta, jo pelkkä vesi riittää usein tehokkaaseen siivoustulokseen. Ne, jotka ovat kokeilleet mikrokuituliinoja tietävät mistä puhun;)!

Mikrokuituliinat puhdistuvat kätevimmin pesukoneessa muun pyykin lomassa. Mutta huuhteluainetta ei suositella käytettäväksi mikrokuituliinoja pestäessä, sillä se tukkii mikrokuidun rakennetta ja heikentää siten sen puhdistustehoa.

Jos olet huolissasi liinojesi hygieenisyydestä, voit tehdä kuten ammattilaiset (ja minä). Hanki eri värisiä mikrokuituliinoja ja käytä aina tiettyyn siivouskohteeseen vain tietynväristä liinaa. Esimerkiksi wc:n pesussa punainen liina, keittiössä sininen jne. Vaikka toki liinat puhdistuvat, kun ne pestään 60 asteessa pesukoneessa.

Mikrokuituliinat kestävät kovassakin käytössä vuosia ja koska ne vaativat melko vähän pesuaineita ollakseen tehokkaita, ne ovat myös varsin ympäristöystävällinen valinta. Suosittelen siis lämpimästi!:)