pullo2.jpg

Tälläisen ihanan keväisen kuvan räpsäsin tänä iltapäivänä kotikulmiltani. Ja mitä kuvassa näkyykään? Ihan orpo ja yksinäinen fantatölkki, joka suorastaan huutaa päästä kaltaistensa joukkoon pullonpalautuspisteeseen, vai mitä;)!

Tänään on vappuaatto ja ulkona mitä upein kevätilma. Monet meistä siis suuntaavat vapunviettoon taivasalle ja mikäpä sitä tälläistä juhlapäivää paremmin kruunaisi kuin kosteat eväät. Ainakin monien mielestä(itse en lukeudu heihin). Mutta, juhliessa saattaa eväiden tuottamat jätteet kokonaan unohtua ja jäädä käyttöpaikalle. Tässäpä oiva sauma köyhälle luonnonystävälle!

Vappu on varmasti yksi loistavimmista tilaisuuksista toimia puhtaamman luonnon hyväksi ja samalla tienata vähän! Nimittäin keräämällä tyhjiä pulloja ja tölkkejä. Yhdestä tölkistä saa pullonpalautuspisteessä yleensä 15 senttiä. Joten kuudella tölkillä saa euron jne. Väittäisin, että mikäli osaa kulkea oikeissa paikoissa, vappuna saattaa helpostikin löytyä kerättävää useammankin euron edestä. Pussi ja kunnolliset hanskat vaan matkaan ja vappuhumun mukaan!;)

P.s Itse en aio suositteluistani huolimatta pulloja kerätä (paitsi ehkä pantittomia luonnon siisteydeksi), koska täällä Helsingin seudulla on jälleen sankoittain kerjäläisiä, joiden tärkeä tulonhankkimismuoto on juuri pullojenkeräily. Kenties he tarvitsevat niitä rahoja vielä minuakin kipeämmin, joten jätän Helsingin pullot suosiolla heille. Mutta maakunnissa en ole tälläistä ilmiötä havainnut, joten suosittelen siellä asuvia lukijoita lämpimästi harrastamaan tätä hyötyä ja huvia runsain mitoin! Ihanaa vappua!:)