Mikrokuituliinalla ja neutraalilla pesuainesuihkeella pääsee kodin siivouksessa jo pitkälle, mutta erityistilanteita varten kaapista on hyvä löytyä toki muutama muukin aine. Niistä hieman seuraavaksi:)

1. Desinfioiva aine

Aine, jonka pH on 10,1-11. Poistaa tehokkaasti kiinnittynyttä likaa ja mikrobilikaa. Esimerkiksi wc on hyvä aika ajoin puhdistaa desinfioivalla aineella ja erityisesti sen jälkeen jos talossa on ollut mahatautia tmvst. Liian usein desinfioivaa ainetta ei kuitenkaan ole tarpeen käyttää, koska tiheässä käytössä mikrobit vain tulevat vastustuskykyisiksi käytetylle aineella, eikä sen käyttö ole enää niin tehokasta. Lisäksi desinfioiva aine kuluttaa pintoja ja ympäristöä neutraalia enemmän. Desinfioivan aineen kanssa on syytä käyttää suojakäsineitä, koska muuten iho saattaa ärtyä (toki se on muutenkin hyvä). Pinnan huuhtelu desinfioivan aineen käytön jälkeen on suositeltavaa. Huom! Jos käyttämäsi aine sisältää klooria, muista käyttää pesussa vain haaleanlämpöistä vettä, sillä kuumaa vettä käytettäessä kloori höyrystyy ilmaan ja voi ärsyttää limakalvoja.

pesuaine1.jpg

2. Vahvasti emäksinen puhdistusaine

Aine, jonka pH on 11,1-14. Vahvat emäkset auttavat etenkin vaikean rasvalian kanssa ja niitä voi käyttää esimerkiksi uunin, grillin tai pinttyneen rasvan poistamisessa. Astioiden konepesuaineet ovat yleensä myös vahvasti emäksisiä. Nämä aineet ovat ihoa syövyttäviä, joten niitä käytettäessä on erityisen tärkeää käyttää suojakäsineitä ja kenties myös silmäsuojaimia. Vahvasti emäksisen aineen käytön jälkeen pinta tulee huuhdella huolellisesti.

3. Vahvasti hapan puhdistusaine

Aine, jonka pH on 4,9-0. Vahvasti happamat aineet eivät toimi varsinaisesti puhdistajina vaan esimerkiksi kalkkisaostumien ja ruostetahrojen poistajina. Ne syövyttävät useita pintamateriaaleja, joten ole huolellinen niitä käyttäessäsi. Suojakäsineet kuuluvat myös luonnollisesti asiaan. Lisäksi vahvasti happaman aineen käytön jälkeen pinta pitää huuhdella huolellisesti ja neutraloida.

Tälläiset kolme erilaista ainetta jos kodistasi löytyy neutraalin lisäksi, en usko että muita tuletkaan tarvitsemaan!:)