Pääsiäinen on taas ohi, mutta siitä saattaa vielä olla muistuttamassa pääsiäismunista löytyneet pienet lelut. Lapsille nämä yllätykset ovat oikeita aarteita, mutta näin aikuisena, itselleni ainakin, tulee niistä lähinnä vaivaantunut olo. En todellakaan tarvitse näitä eikä lähipiiristäni löydy ketään pientä, jolle voisin ne antaa. Kehtaanko heittää ne suoraan roskiin? Ei kai sitä muutakaan voi?

Paitsi, että voi! Martat inspiroivat minut jälleen uuteen kierrätysideaan:) Pienet lelut voi käyttää materiaalina uusiin lahjoihin. Esimerkiksi näin:

DSCN1461.JPG

1. Ota esimerkiksi tyhjän Piltti-purkin kansi ja ohutta lautasliinaa. Päällystä kansi paperiliimalla (mahdollisimman ohut kerros, että lautasliina pysyy siistinä) ja paina varovasti lautasliina kannen ympärille. Anna kuivua ja leikkaa ylimääräiset lautasliinasta pois.

DSCN1469.JPG

2. Ota suklaamunasta tullut yllätyslelu ja jos se on ontto niin kuin minulla tässä, liimaa se ensin pahvin palaselle, näin saat enemmän kiinnityspintaa kantta varten. Erikeeperi antaa kestävimmän lopputuloksen tässä vaiheessa.

kansi2.jpg

3. Sitten vain liimaat lelun kannen päälle:) Erikeeperi toimii parhaiten.

kansi3.jpg

4. Täytä pesty Piltti-purkki esimerkiksi karkeilla ja näin sinulla on persoonallinen, itsetehty lahja vietäväksi tuliaisena ystävällesi!:)

Onko teillä muuten vinkkejä millä muilla tavoin voisi aikuisena näitä pieniä leluja hyödyntää? Olisi mukava kuulla:)!