Olettehan lukeneet lehdistä? Rainbowin pannuvihanneksia ei ole tällä hetkellä turvallista syödä, koska pakkauksiin on vahingossa joutunut haitallisen hulluruohon siemenkotia. Tämän päivän lehdessä puolestaan kehotetaan hävittämään mahdollisesti ostetut Lagerblad Foodsin Mahtipullat, koska niiden sisältämän naudanlihan alkuperässä on epäselvyyksiä.

Milloin ei saakaan syödä sitä, milloin ei tätä... Ja se on erittäin hyvä, että haitallisiksi haivaituista tuotteista varoitetaan. Mutta itseäni kovasti ihmetyttää kuinka tälläiset erehdykset ovat varsin tiukasti valvotussa ruokateollisuudessa edes mahdollisia? Yrittävätkö ruoan tuottajat alentaa tuotantokustannuksiaan lisäämällä tuotteisiinsa halvempia, mutta haitallisia aineksia? Vai mistä tässä on kyse? En kyllä suoraan sanoen ihmettelisi vaikka näin olisi. Kilpailu kovenee ja usein maksajana on ikävä kyllä kuluttuja. Vaikka asian ei tosiaan pitäisi olla näin! Juuri kuluttajaahan varten tuotteet tehdään, hyvänen aika!

Maltti on tosiaan valttia ruokaostoksilla käydessä. Mihin tuotemerkkeihin luotan? Mitkä vaikuttavat epäilyttäviltä? Halvalla ei saa hyvää, sanotaan. Ikävää, että juuri muiden muassa pienituloiset opiskelijat ovat niitä, jotka joutuvat uhraamaan terveytensä saadakseen edes jotain rintansa alle. Tämä on kaiketi sitä kestävää kehitystä...

Mitä mieltä te olette aiheesta? Mikä on vialla, kun Suomen kaltaisessa hyvinvointivaltiossa, jossa lakeja ja direktiivejä riittää, voi ruoasta löytyäkin suorastaan myrkyllisiä ainesosia?