Voisin väittää, että uunin pesu on huomattavasti mukavampaa hommaa mikäli siihen ei ole ehtinyt muodostua pinttynyttä likakerrosta. Miten likakerroksen syntymistä voisi sitten ennaltaehkäistä? Tässä muutamia vinkkejä;)

1. Tarkista uunin puhtaus heti käytön jälkeen

Tuoreena tahrat on huomattavasti helpompi saada pois kuin myöhemmin. Usko minua!;) Näin myös uunin varsinaisen pesun tarve harvenee.

2. Käytä uunivuokaa oikein

Uunivuokaa ei tulisi ahtaa liian täydeksi, ettei vuoan sisältö sotke uunia. Sopiva kiehumisvara on noin 3 cm. Muista myös peittää vuoka, kun ruoan pinta on saanut sopivasti väriä. Lisäksi on tärkeää valita oikea lämpötila, ettei vuoan sisältö kiehu yli.

3. Käytä leivinpaperia ja paistopusseja

Ethän halua hinkata jokaisen käytön jälkeen uunipeltejäsi ahtaassa pesualtaassasi? Sitähän minäkin! Joten käytä leivinpapereita. Siistissä käytössä yksi leivinpaperi kestää useammankin käyttökerran.

leivinuunik.jpg

Näitä vinkkejä hyödyntämällä veikkaan, että uunisi pysyy kunnossa vain parilla pesulla vuodessa. Joten pieni ennaltaehkäisy todellakin kannattaa!:)