Tarkkaavaiset lukijat ovat kenties tämän jo blogissani esiintyvistä kuvista saattaneet huomata; olen muuttanut! Tosin vain kesän ajaksi. Kotiseutu ja -rakkaus kutsuvat kesäksi opiskelijaa, joten täällä sitä taas ollaan kesää viettämässä:)

Helsingin asuntoni ikkunasta minua tervehtii viereisen kerrostalon harmahtava seinä ja naapureitteni (uteliaat?) katseet. Täällä maalla on sentään toista! Alla on kuva nykyisestä kämpästäni avautuvista maisemista.

ikkuna.jpg

Luontoa, vihreää! Miten olinkaan sitä taas tuolla kaupungissa asuessani kaivannut. Jotenkin sitä mielikin virkistyy, kun ikkunasta katsoessa näkee puita ja muuta vihreää. Eikä tuntemukseni kenties ole aivan tuulesta tempaistua. Satuin nimittäin huomaamaan kevään Ekoelo lehdessä mielenkiintoisen artikkelin luonnon parantavasta voimasta.

Tutkimusten mukaan sairaalapotilas, jonka huoneen ikkunasta avautuu luontomaisema, paranee jopa päivää nopeammin kuin luontomaisemista osattomaksi jäänyt kohtalotoverinsa. Ja mikä parasta, asunto metsän keskellä ei ole edellytys terveysvaikutuksille. On nimittäin todettu, että pelkillä luontokuvilla on lähes yhtä suuri vaikutus kuin aidolla maisemalla. Sairaaloihin onkin alettu tuomaan luontokuvia potilaita virkistämään.

Huimaa, luonto tosiaan parantaa! En ole höperö, kun tunnen virkistyväni katsoessani ikkunastani ulos:D Nyt kaupunkilaiset mars, kesäksi maalle tai ainakin luontokuvia hankkimaan;)!