Miten juhannuksenne meni? Toivottavasti mukavissa merkeissä:) Tässä tulee hieman lisää tietoa syötäväksi kelpaavista pihan kukista:)

Ruusun ja vuohenputken kukkien lisäksi ruokapöytään kelpaavat loistavasti mm.

ruiskukkak.jpg

Ruiskukka, joka kaunistaa oivallisesti esimerkiksi jogurtin.

ruoho1k.jpg

Yrttien kukat.

mustaherkkuk.jpg

Mustaherukanlehdet maustavat ihanasti vaikkapa sokeria.

Voikukan ja päivänkakkaran kukat sopivat esimerkiksi salaattien lisukkeiksi. Lehmuksen., omenan- ja kirsikankukkkia voi puolestaan käyttää teen raaka-aineina. Myös harakankello, maitohorsma, malvat, ohdakkeiden kukkien lilat osat ja koiranputken kukat ovat syötäviä.

Useimmat pihan kukista ovat parhaimmillaan raakoina ja sopivatkin siksi loistavasti levitteisiin, salaatteihin, jääkuutioihin ja juomiin. Mutta kannattaa kokeilla kukkia myös munakkaiden lisukkeena, sokerin mausteena tai teenä. Syötävien kukkien lehdet ja varretkin ovat käyttökelpoisia, joten älä epäröi hyödyntää niitäkin. Kukissa on runsaasti mineraaleja ja vitamiineja, joten nautitaan rohkeasti puutarhamme antimista muutenkin kuin vain silmänruokana;)!