Tiesittekö, että monet pihapiirin kasveista ovat täysin syömäkelpoisia? Harmillisen vähän niitä vain tulee hyödynnettyä. Kenties syynä on osittain tiedonpuute. Tässä tulee yksi ohje, jossa pihan kukkia pääsee käyttämään;)

Kukkasalaatti (vaikkapa juhannuspyötään:)!):

tarvitset:

1-2 tomaattia

kurkku

keräsalaatti

parin ruusun terälehdet

noin 10 vuohenputken kukkaa

rypsiöljyä

mustapippuria, suolaa ja sokeria

1. Aloita keräämällä kukat salaattia varten. Valitse mahdollisimman uusia ja puhtaita kukkia. Ota vuohenputkesta vain valkeat yläosat talteen.

RUUSUK.jpg

SIANKÄRSÄMÄK.jpg

2. Huuhtele tomaatit, kurkku, keräsalaatti ja kukat. Leikkaa ja kuutioi pieneksi. Jätä kuitenkin muutama kukka kokonaiseksi koristelua varten.

SALAATTITARPEETK.jpg

3. Sekoita vihannekset ja kukat keskenään.

4. Valmista nopea salaatinkastike sekoittamalla keskenään loraus rypsiöljyä, ripaus mustapippuria ja suolaa sekä hippu sokeria.

KASTIKEK.jpg

5. Kaada halutessasi kastiketta salaatin päälle ja siirrä hetkeksi maustumaan jääkaappiin.

6. Olet valmis! Ihanaa juhannusta!!:)

KUKKASALAATTIK.jpg

P.s Aluksi tuntui hieman hassulta syödä kukkia, mutta eivät ne makunsa puolesta juuri erottuneet muusta salaatista. Joten rohkeasti vain kokeilemaan, mikäli tämä on jollekulle uusi juttu! Ruusun terälehdet antavat lisäksi salaattiin ihanan tuoksun:)