Tiesittekö, että monet pihapiirin kasveista ovat täysin syömäkelpoisia? Harmillisen vähän niitä vain tulee hyödynnettyä. Kenties syynä on osittain tiedonpuute. Tässä tulee yksi ohje, jossa pihan kukkia pääsee käyttämään;)
Kukkasalaatti (vaikkapa juhannuspyötään:)!):
tarvitset:
1-2 tomaattia
kurkku
keräsalaatti
parin ruusun terälehdet
noin 10 vuohenputken kukkaa
rypsiöljyä
mustapippuria, suolaa ja sokeria
1. Aloita keräämällä kukat salaattia varten. Valitse mahdollisimman uusia ja puhtaita kukkia. Ota vuohenputkesta vain valkeat yläosat talteen.
2. Huuhtele tomaatit, kurkku, keräsalaatti ja kukat. Leikkaa ja kuutioi pieneksi. Jätä kuitenkin muutama kukka kokonaiseksi koristelua varten.
3. Sekoita vihannekset ja kukat keskenään.
4. Valmista nopea salaatinkastike sekoittamalla keskenään loraus rypsiöljyä, ripaus mustapippuria ja suolaa sekä hippu sokeria.
5. Kaada halutessasi kastiketta salaatin päälle ja siirrä hetkeksi maustumaan jääkaappiin.
6. Olet valmis! Ihanaa juhannusta!!:)
P.s Aluksi tuntui hieman hassulta syödä kukkia, mutta eivät ne makunsa puolesta juuri erottuneet muusta salaatista. Joten rohkeasti vain kokeilemaan, mikäli tämä on jollekulle uusi juttu! Ruusun terälehdet antavat lisäksi salaattiin ihanan tuoksun:)
Kommentit