KLOORIK.jpg

Lienee syytä varoittaa teitä lukijoistani, jotka mahdollisesti seuraatte vinkkejäni kaakelien puhdistuksessa. Erityisesti mikäli käytette puhdistuksessanne kloritea tai muuta runsaasti klooria sisältävää pesuainetta.

Kyse on tosiaan vahvoista aineista ja suojautuminen on siis ensiarvoisen tärkeää! Siivousvaatteiksi ei kannata valita vielä itselle rakkaita vaatteita, koska vaarana on, että siivotessa pesuainetta syystä tai toisesta pääsee roiskahtamaan ja tulos saattaa olla ylläolevan kuvan kaltainen. Kloori on siis saanut neuletakistani laikukkaan syövyttämällä sen väripigmenttiä. Ilmankos klooria käytetään myös valkaisussa! (pesemällä muuten värilliset vaatteet kloritella, osa vaatteiden väristä irtoaa ja tuloksena on kiva batiikkikuvio;))

Itselleni neuletakkini muuttuminen laikukkaaksi tuli pienoisena yllätyksenä, vaikka kloorin ominaisuuksista tiesinkin. Onneksi kyseessä ei ollut kovin rakas vaatekappale, koskapa ei sitä väriä siihen vaatteeseen oikein millään takaisinkaan saa. Viisastukaa siis te tämän uusavuttoman erehdyksestä ja olkaa kloorin kanssa tarkkana!<3