MURKKUK.jpg

Aivan oikein! Huomasin tässä muutama päivä sitten eteisessäni muurahaisparin tiedusteluretkellä. No, pian kyse ei ollut enää parista vaan pikemminkin parista kymmenestä murkusta, jotka olivat lisäksi löytäneet tien keittiööni. Jotain oli siis tehtävä!

En halunnut heti turvautua kauppojen kalliisiin kemiallisiin aineisiin vaan päätin katsoa, selviäisinkö ihan vain oman keittiöni antimilla muurahaisten häädöstä. Etsiskelin vähän tietoa internetistä ja monet kertoivat löytäneensä avun mm. kanelista, chilijauheesta tai jodioidusta suolasta. Näitä murkut kuulemma inhoavat.

Päätin kokeilla. Olen aina tykännyt niksityylisistä vinkeistä, jotka eivät ole useinkaan se tehokkain, mutta monesti ekompi, turvallisempi ja edullisempi vaihtoehto. Lisäksi luonani asusteleva kaniherra sai minut mieluummin turvautumaan myrkyttömiin vaihtoehtoihin.

Keittiöstäni sattui löytymään jodioitua suolaa, joten sirottelin sitä murkkujen kulkureiteille. Ja kas kummaa, tänään löysin keittiöstäni enää yhden eksyneen muurahaisen harhailemasta. Suola siis tepsi! Suosittelen kokeilemaan, ainakin mikäli ongelma ei ole yltynyt vielä kovin pahaksi. :)

SUOLAK.jpg