himos kylttik.jpg

Tulin juuri parin päivän reissulta Himokselta, keskeltä kotosuomea. Olin siellä erään ystäväni kanssa New Wine- nimisessä kristillisessä kesätapahtumassa. Oli hieno reissu!

Tien päällä ollessani tulin ajatelleeksi kuinka hienoja maisemia meillä Suomessa on. Miten paljon nähtävää ja koettavaa! Miksi siis mennä merta edemmäs kalaan? Miksi ottaa alleen lentokone kun bussilla ja junalla pääsee vaikka mihin?

himosk.jpg

Toki ymmärrän ihmisten halun nähdä maailmaa, niitä kauimpaisiakin kolkkia. Mutta nykyään ulkomaanmatkailu tuntuu lisääntyneen räjähdysmäisesti. Enää toiselle puolelle maailmaa ei mennä kertaa tai paria elämän aikana vaan on aivan normaalia lentää ulkomaille useita kertoja jopa vuoden aikana. Mikäs siinä jos rahaa riittää, mutta lentäminen on ympäristölle kaikkein tuhoisin liikkumismuoto. Yksi lomalento voi helposti tuottaa hiilidioksidia yhtä paljon kuin vuoden autolla ajaminen. Lentoliikenne tuottaa 2-3% maailman hiilidioksidipäästöistä.

Onneksi vaihtoehtoja kokemusten nälkään on! Omassa kotimaassamme on upeita ja erilaisia paikkoja, joita kaikkia ei varmasti omasta kotikaupungistamme löydy. Suomessa matkaillessa tulemme lisäksi tukeneeksi Suomen matkailuelinkeinoja ja paikallisia yrittäjiä ja siten Suomen taloutta.

Junalla ja laivalla pääsee myös yllättävän pitkälle. Raiteet alle ja reilaamaan! Ei paha vaihtoehto sekään. Muistetaan luontoa siis myös matkaillessamme!

P.s. Alla reissulta bongattua! Hese näemmä tietää minkälainen mainostus vetoaa meikäläiseen!;)

hesek.jpg