Nykyään on tullut virtuaalinen vaihtoehto kirpputoreille, joista itse olen ehtinyt kokeilemaan jo huuto.net:iä. Huuto.net ei ole oikeastaan kirpputori vaan huutokauppa eli hinta määräytyy osaksi huutojen määrän perusteella. Tämä foorumi on itselleni vielä perinteisiä kirpputoreja vieraampi, mutta muutaman kerran kokeilleena uskaltanen muutamia vinkkejä jo antaa:)

1. Mieti ajankohtaa

Kts. edellisen blokkauksen kohtaa 2!

2. Rekisteröidy käyttäjäksi

Tämä lisää luotettavuuttasi. Itse en välttämättä ostaisi tuotteita myyjältä, joka ei ole rekisteröitynyt.

3. Panosta valokuviin

Netissä ostopäätös tehdään suurimmaksi osaksi kuvien perusteella, joten hyvät kuvat luonnollisesti auttavat myynnissä. Vaatteet kannattaa kuvat itsesi, mallinuken tai vähintään henkarin päällä, jotta vaatteen muoto pääsee paremmin esille.

4. Panosta teksteihin

Kerro huolellisesti ja totuudenmukaisesti tuotteistasi. Ostajat arvostavat esimerkiksi tarkkoja mittoja, koko- ja merkkitietoja sekä tietoa tuotteiden kunnosta. Huijaamalla saatat saada negatiivista palautetta, joka tulee näkymään kaikille muillekin käyttäjille. Tämän jälkeen sinun voi olla vaikea saada tuotteitasi enää myydyksi.

5. Harkitse pakettimyyntiä

Mikäli myyt vaatteita, suosittelen ehdottomasti myymään ne pakettini. Harvat ostavat netistä yksittäisiä vaatteita, paketit ovat yleisempi käytäntö. Pakettiin voit sisällyttää myös sellaisia vaatteita, joita ei kannattaisi erikseen myydäkään. Yritä saada paketeista mahdollisimman homogeenisia eli että samassa paketissa olisi vain samankokoisia ja -tyylisiä vaatteita. Muista myös, että paketissasi pitää olla ainakin muutama todellinen myyntivaltti, jotta joku kiinnostuisi siitä.

6. Linkitä tuotteesi

Mikäli myyt useita eri paketteja tai muita tuotteita, kannattaa mainita jokaisessa tuotekuvauksessa muistakin tuotteistasi. Näin ihmiset löytävät ne helpommin.

7. Harkitse lisänäkyvyyttä

Huuto.net:issä on paljon tuotteita myynnissä ja erottautuminen saattaa olla vaikeaa. Pienellä lisämaksulla saat ostettua itsellesi lisänäkyvyyttä, joka yleensä ottaen on kannattava sijoitus. Itse olen saanut tuotteeni myytyä vain silloin, kun olen lisänäkyvyyttä ostanut.

8. Muista pyytää postimaksut

Kannattaa pyytää postimaksujen hinta täysimääräisenä, koska muuten joudut itse maksamaan ylimenevän osuuden.

9. Tarjoa mahdollisuutta noutaa paketti

Noutomahdollisuus saattaa houkutella paikkakuntalaisiasi huutamaan paketin;)

10. Seuraa yleistä hintatasoa

Kuten perinteisellä kirpputorilla, kannattaa tutkailla muiden pyytämiä alkuhintoja ja tarjota itse hieman edullisemmalla. Näin saat tuotteesi paremmin kaupaksi. Vaikka ilmaiseksi ei tietenkään hyvästä tavarasta kannata luopua. Tässä toimii hyvänä apurina hintavaraus -toiminto. Voit määritellä tuotteellesi minimihinnan, joka ei näy huutajille, mutta jota ennen tuotettasi ei voi lunastaa.

11. Ole kärsivällinen

Tuotteita kannattaa pitää huudettavina vähintään parin viikon ajan. Aina eivät tuotteitasi haluavat huutajat osu nettiin yhtä aikaa kuin sinä.

12. Ole luotettava

Kun mahdollisuus huutaa tuotettasi on sulkeutunut, ota viipymättä yhteyttä huutokaupan voittajaan ja laita paketti postiin, kun olet saanut sovitun summan tilillesi. Hyvä ostoskokemus kannustaa huutajaasi kirjoittamaan sinusta positiivisen arvion huuto.netin profiiliisi ja myyntisi saattaa kasvaa entisestään tulevaisuudessa;)

Täytyy kyllä rehellisyyden nimissä sanoa, että itse olen saanut huomattavasti paremmin voittoa perinteisiltä kirpputoreilta kuin netistä. Mutta uskon, että tässä nettihommassa on tulevaisuutta ja ajan kanssa yhä suurempi osa vanhasta tavarasta vaihtaa omistajaa sen kautta. Lisäksi arvotavaroiden myynti on netissä huomattavasti turvallisempaa kuin myyntipöydissä. Suosittelen siis kokeilemaan nettiä tavaroiden myyntiväylänä:)