Heippa taas! Nyt on reissusta selvitty takaisin Suomeen ja kuten yleensäkin, painavamman matkalaukun kanssa kuin lähtiessä... En nyt omalla mittapuullani katsottuna niin paljon ostellut, mutta kyllähän sitä muutama löytö alerekeistä mukaan lähti:) Virossa oli kivat ilmat, joka päivä yli parikymmentä astetta ja niin näyttää Suomessakin vielä olevan.

Syksyn tulo on kuitenkin vääjäämätön tosiasia ja pian pitää alkaa taas kaivella esiin lämpimämpiä takkeja ja paitoja jne. Vaatevarastoa uudistaessa ja talvivaatteita etsiessä on hyvä sauma jälleen miettiä, tarvinko ja käytänkö edelleen näitä kaikkia? Yleensä ainakin jotakin käyttämättömäksi jäänyttä löytyy. Ja mikäli vaatevarastoon ostaa uusia vaatteita, pitäisi mielestäni aina myös jostain vastaavasti luopua, jottei varasto pääse aivan leviämään käsistä.

kirppisk.jpg

Mikäli varastosta poistettavia vaatteita löytyy vain muutamia, lienevät UFF:n vaatekeräyslaatikoiden kaltaiset keräyslaatikot tai samankokoiset ystävät parhaimpia vaatteiden vastaanottajia. Mutta mikäli varastoon on päässyt kertymään paljon käyttämättömiä vaatteita ja tavaroita, eikä pelkää pientä vaivannäköä, suosittelen lämpimästi kokeilemaan kirpparimyyntiä. Samalla voi tienata vähän:) Tässä muutamia hyväksi havaitsemiani vinkkejä:

1. Valitse kaupungin suosituin kirpputori

Tavaroitaan on turha viedä kaupungin syrjäisimmälle kirpputorille, jollei sinulla ole myytävänä todellisia myyntivaltteja. Syrjäkylillä ei yksinkertaisesti käy kovin paljon ostajia. Valitse rohkeasti kaupungin suosituin ja keskeisimmällä paikalla oleva kirpputori, vaikka sen pöytävuokra olisikin hieman korkeampi. Saat rahasi varmasti takaisin myynnissä. Yritin kerran itse myydä vaatteitani pikkukyläni kirppiksellä ja sain voittoa kokonaiset 50 senttiä. Sen jälkeen olen aina vienyt tavarani läheisessä isommassa kaupungissa sijatsevalle kirpputorille ja olen saanut aina voittoa yli 40 euroa:)

2. Mieti ajankohtaa

Oman kokemukseni mukaan parhaiten myy syksyisin, keväisin ja ennen joulua, mutta ei loma-aikoina, eikä varsinkaan aleaikoina. Näinä ajankohtina ihmiset tekevät ostoksiaan muualla! Syksyisin myyvät luonnollisesti paremmin talvivaatteet ja keväisin kesävaatteet, ota tämä myös huomioon.

3. Varaa ajoissa

Mitä aiemmin varaat pöytäsi, sitä paremmalta paikalta sen saat!;)

4. Hinnoittele oikein

Kannattaa tutustua valitsemasi kirpputorin hintatasoon. Jos muissa pöydissä ihmiset pyytävät t-paidasta euron, harva ostaa sinun myymääsi kahden euron t-paitaa jne. Yleensä ottaen, jos haluat päästä tavaroistasi eroon ja saada edes jonkin verran voittoa, kannattaa hinnoitella tuotteet mieluummin ala- kuin yläkanttiin. Niin se vain menee.

5. Myy vain ehjää ja puhdasta tavaraa

On kai sanomattakin selvää, että kukaan ei kuitenkaan osta rikkinäistä tai likaista tavaraa. Lisäksi tälläisten tavaroiden kaupittelu antaa negatiivisen vaikutelman koko pöydästäsi.

6. Myy monipuolisesti

Mitä erilaisempia tavaroita pöydässäsi on myytävänä, sitä useammat ihmiset pysähtyvät pöytäsi luokse ja tekevät kenties ostopäätöksen. Kannattaa siis esimerkiksi vaatteiden lisäksi yrittää löytää jotakin muutakin myytävää.

7. Arvotavaroihin hälytin

Jos myyt arvokkaampia tavaroita, kuten vaikkapa digikameran, kannattaa harkita hälyttimen ostamista, mikäli se on kirppikselläsi mahdollista. Tai jättää tavarasi kirpputorin vitriiniin. Kirpputorit eivät tunnetusti ole kaikista varkaattomimpia paikkoja ja pienet, arvokkaat tavarat saattavat muuten helposti löytää tiensä kirppikseltä ulos muuta kuin kassan kautta.

8. Asettele oikein

Kun viet tavaroita pöytääsi, asettele pienemmät ja houkuttelevimmat tavarat etualalle. Vaatteet on kätevintä ripustaa rekkiin mikäli sellainen on. Jos myyt paljon kirjoja tai CD:tä, kannattaa ne laittaa pahvilaatikkoon sivuttain, jolloin ihmiset näkevät helpommin niiden nimet.

9. Hoida pöytääsi

Kannattaa käydä päivittäin tarkistamassa pöytäsi kunto, asettelemassa tavarat paikoilleen ja tuomassa kenties lisää tavaraa. Ihmiset eivät valitettavasti kohtele toistensa tavaroita aina kovinkaan kunnioittavasti, joten siistittävää usein löytyy. Ja siisti pyötä houkuttelee tietenkin lisää ostajia!

10. -50 prosenttia

Kun pöytäsi vuokra-aikaa on jäljellä enää muutama päivä, kannattaa yrittää lisätä myyntiä alentamalla hintoja ja mainostamalla siitä näkyvästi.

11. Tarkista muiden pöydät

Loppuvaiheessa ja pöytää tyjennettäessä kannattaa myös kierrellä kirppiksellä ja tarkistaa onko muiden pyötiin kulkeutunut sinun tavaroitasi. Useimmiten on.

Tulipas paljon vinkkejä! Toivottavasti näistä on jollekulle hyötyä! Itse olen näitä askelia noudattamalla päässyt kyllä aina reilusti voiton puolelle:)