lasinestek.jpg

Vielä asiaa laseista!:) Oletteko huomanneet kuinka ylläolevan kuvan kaltaiset silmälasien puhdistusnesteet ovat vallanneet markkinoita? Näitä näkee nykyään jokaisessa optikkoliikkeessä ja myös monen silmälaseja käyttävän kotona tai laukussa. Ja onhan tuollainen pieni suihkepullo toki kätevä, ainakin matkustettaessa. Mutta... Lähes kymmenen euroa 120 ml:n suihkeesta tuntuu paljolta ja onko tämä aine todella niin välttämätön?

En ole tarkemmin perehtynyt puhdistusnesteiden kemialliseen koostumukseen, mutta ystäväni suihketta kokeilleena, voin sanoa, etten havainnut mainittavaa eroa omaan puhdistustapaani. Minullakin on suihkepullo, mutta täytän sen itse vedellä ja tipalla käsiastianpesuainetta. Ja hyvin puhdistuu, kun lopuksi pyyhin lasini pehmeällä liinalla. Toisinaan huuhtelen lasini vielä kauttaaltaan haalealla vedellä. Ja päivittäin tietenkin, ettei lika pääse pinttymään lasien pintaan.

Kenties jotkin erityispinnotteiset lasit vaatisivat monimutkaisempia puhdistustoimenpiteitä, mutta uskon että tavallisten lasien omistaja pystyy puhdistamaan lasinsa ihan tällaisin kotoa löytyvin välinein. Ei kannata maksaa turhasta, vai mitä;)!