Yleensä ottaen kierrättämiseni sujuu; lehdet taloyhtiön paperinkeräykseen, maitölkit huuhtelun ja kuivattamisen jälkeen kartonkikeräykseen, tyhjät ananastölkit metalleihin, ruoantähteet biojäteastiaan ja niin edelleen. Ei vaadi hirveitä aivoponnistuksia. Mutta aina välillä tulee eteen hieman haastavampia kierrätettäviä. Minne esimerkiksi hiuslakkapullot tai tyhjät deodorantit pitäisi laittaa? Entä vanhentuneet tai jämiä sisältävät lääkkeet? Päätin ottaa asioista hieman selvää:)

kierrätysHIUSKIINNEK.jpg

1. Hiuslakkapullot

Hiuslakat ovat metallisissa pulloissa, jotka kuuluvat siis metallinkeräykseen. Mutta muista ennen jäteastiaan viemistä suihkuttaa pullo täysin tyhjäksi lakasta! Muovisen korkin voi laittaa kaatopaikka- tai energiajätteeseen.

2. Deodorantit

Deodorantteja myydään monenlaisissa muodoissa. Metallisen dödön kierrätykseen sopivat edellämainitut ohjeet. Muovinen dödöpullo kuuluu sen sijaan kaatopaikka- tai energiajätteeseen ja lasinen lasinkeräykseen.

3. Lääkkeet

Lääkkeitä ei saa laittaa kaatopaikkajätteen sekaan! Ne tulee viedä apteekkiin, joka hoitaa lääkkeiden jatkokäsittelyn. Mutta tietenkin lääkkeiden pakkaukset ja käyttöohjeet voi ja pitääkin lajitella. Apteekit ottavat vastaan mieluiten pelkät lääkkeet, mieluiten toisistaan erillisissä pusseissa.

Minkälaisten tuotteiden kanssa teillä on ollut ongelmia? Voin yrittää selvittää muidenkin ongelmatuotteiden kierrättämistä ja kertoa ratkaisuista blogissani:)

P.s. Harmillista, kun useimmissa taloyhtiöissä ei enää kerätä energiajätettä:( Sen kerääminen vähentäisi kaatopaikkajätteen määrää niiin paljon.