Kuten viime postauksessani lupasin, nyt on tullut aika paljastaa enemmän viime kertaisesta värjäysoperaatiostani. Olen värjännyt kaverieni avustuksella hiuksiani aina silloin, kun heikko rahatilanteeni on estänyt ammattilaisten luokse menemisen. Päänahkani on melko herkkä ja ärsyyntyy helposti vahvoista hiusväreistä ja lisäksi tuotteiden ekologisuus on minulle tärkeää, kuten tiedätte. Päädyin siis tässä taannoin etsimään netin syövereistä tietoa luonnonmukaisemmista vaihtoehdoista. Erään bloggarin suosittelemana päädyin sitten kokeilemaan värisarjaa nimeltä Tints of Nature.

tints%20of%20nature-normal.jpg

Tints of Nature on palkittu hiusvärisarja, joka ei sisällä lainkaan parabeenia, ammoniakkia tai resorsinolia. Vaikuttuvat ainesosat ovat orgaanisia luonnonuutteita, joiden lisäksi hiusväri sisältää kasviperäisiä hoitoaineita sekä E- ja C-vitamiinia. Luonnonmukaisesta koostumuksestaan huolimatta kyseessä on kestoväri, jolla voi muuttaa värisävyään 1-1,5 väriastetta tai peittää harmaat hiukset. Sarjaa myydään esimerkiksi Helsingin Forumin Life luontaistuotekaupassa. Hinta on hieman vajaa 20 euroa.

TINTI-normal.jpg

Pakkauksen mukana tulevat asiaankuuluvat shampoot, hoitoaine sekä muovihuppu ja suojakäsineet.

Olen värjännyt hiukseni nyt jo muutaman kerran tämän tuotesarjan hiusväreillä ja olen kyllä ollut tyytyväinen. Väri ei haise lainkaan yhtä pistävältä kuin markettien hiusvärit, eikä päänahkaani ole kirvellyt juuri lainkaan. Värin käyttö on hyvin samantapaista kuin muidenkin hiusvärien. Juurikasvuni on peittynyt hyvin, mutta kovin radikaalia muutosta näillä hiusväreillä ei kannata toivoa saavansa, korkeintaan juuri sen 1,5 asteen värisävyn eron. Omiin tarpeisiini Tints of Naturen tehot ovat kuitenkin riittäneet ja pienempi tehohan kertoo vain hellemmästä ja luonnonmukaisemmasta koostumuksesta. Hintaa tällä sarjalla on toki lähes kaksinkertaisesti halvimpiin väreihin verrattuna, mutta olen ollut sen kyllä valmis maksamaan. Onhan 20 euroa kuitenkin paljon vähemmän kuin kampaamokäynnin hinta ja ainakin voin käyttää tätä hiusväriä paremmin mielin kuin sen tujumpia vaihtoehtoja.

Tässä vielä näette hiukseni ennen ja jälkeen Tints of Nature värillä värjäämisen. Mitäs tykkäätte?:)

Ennen:

HIUKSET%20ENNEN-normal.jpg

Jälkeen:

HUKSET%20J%C3%84LKEEN-normal.jpg