Tietenkin kaikista ekologisinta ja edullisinta olisi olla mahdollisimman naturellina, mutta jos kuitenkin haluat hieman panostaa ulkonäköösi, kuten minä, seuraavista vinkeistä saattaa olla sinulle hyötyä!:)

1. Hyödynnä kaveriesi ja tuttaviesi osaaminen

Jos sinulla sattuu olemaan kauneudenhoitoalalla työskenteleviä tai muuten käsistään taitavia kavereita, kannattaa ilman muuta pyytää heitä auttamaan esimerkiksi hiusten värjäämisessä. Usein tuttujen apu tulee paljon edullisemmaksi kuin vieraan ammattilaisen ja pääsette viettämään mukavaa yhteistä aikaa:)

2. Tee se itse

Itse tekemällä säästää sievoisia summia. Alussa esimerkiksi kotona värjääminen voi tuntua haastavalta, mutta kokemus opettaa ja you tube on täynnä hyviä opetusvideoita, joita kannattaa hyödyntää.

kynnet-normal.jpg

Minun kynsiäni ovat monet luulleet jopa rakennekynsiksi, mutta eihän minulla nyt semmoisiin olisi varaa! Olen vain kasvattanut kynteni pitkiksi, viilannut ne kauniin muotoisiksi ja lakannut värillisin lakan lisäksi kynsiä kovettavalla lakalla. Näin ne pysyvät kauniina jopa viikon:)

3. Älä sorru muotivillityksiin

Uusimmat trendit, kuten ripsienpidennykset ja rakennekynnet ovat tietenkin kauniita, mutta kannattaa miettiä vastaako lähes satasen panostus, yleensä kuukausittain, niiden tuomaa iloa. Mielestäni ei. Kynnet voi itsekin saada kauniiksi, kuten edellä esitin ja mielestäni hyvät ripsivärit tuovat aivan tarpeeksi volyymiä ripsiin.

4. Kokeile Aikapankkia

Aikapankista löytyy monia, jotka tarjoavat kauneudenhoitopalveluja toveja vastaan. Jos tämä on sinun juttusi, voit saada hoidettua kauneuttasi ilman rahallista panostusta.

5. Kokeile oppilashoitoloita- ja kampaamoita

Jos kaupungissasi koulutetaan tulevia parturi-kampaajia ja/tai kosmetologeja ym. löytyy heidän koulujensa yhteydestä yleensä myös ulkopuolisille asiakkaille palveluja tarjoava liiketila. Näitä kannattaa hyödyntää, koska hinnat ovat roimasti muita vastaavia paikkoja edullisemmat, mutta taso on yleensä kuitenkin varsin hyvä. Muista vaan varata hieman enemmän aikaa, koska oppilaat eivät välttämättä ole vielä aivan yhtä nopeita kuin kokeneemmat palveluntuottajat.

6. Hyödynnä tarjoukset, kampanjat ja ryhmäalennukset

Tarkkasilmäinen ja nopea tarjouksien seuraaja voi säästä sievoisia summia. Itse olen liittynyt Grouponin sähköpostilistalle. Yritys markkinoi erilaisia tuotteita ja palveluja, joiden tarjoajat ovat luvanneet tuotteensa alennettuun hintaan mikäli tarpeeksi iso joukko ihmisiä ostaa kyseisen tuotteen. Usein alennukset ovat huomattavia, yli 50 prosenttia tuotteen alkuperäisestä hinnasta. Yleensä tarvittava määrä ihmisiä on kiinnostunut tuotteesta ja alennettu hinta toteutuu. Hinta maksetaan Grouponin kautta, joka lähettää ostajan sähköpostiin kyseisen tuotteen tai palvelun lunastamiseen tarvittavan lahjakortin. Olen saanut Grouponin kautta esimerkiksi hiusten leikkauksen ja värjäyksen 40 eurolla! Ei paha! Suosittelen tätäkin kokeilemaan:)

7. Tilanteen mukaan

Mieti milloin haluat olla erityisesti eduksesi ja panosta niihin hetkiin. Aina ei tarvitse olla parhaimmillaan! Meikkisi kestävät pidempään jos et käytä koko arsenaaliasi ihan joka päivä.

Onko teillä antaa lisää vinkkejä?:)

Ja sitten vielä ekopala!:)

Itse olen jo vuosia käyttänyt Yves Rocherin kauneudenhoitotuotteita. Olen todennut ne toimiviksi ja hellävaraisiksi ja tietenkin minua kovasti puhuttelee se, etteivät he testaa tuotteitaan eläimillä. He käyttävät tuotteissaan pääasiassa kasvikunnan tarjoamia aineksia ja lupaavat istuttaa yhden puun jokaista tilausta kohden. Lukuisia syitä siis miksi suosia tätä merkkiä! Tässä kohden ekologisuus ajaa minun silmissäni edullisuuden edelle ja olen valmis maksamaan kenties hieman enemmän varmistaakseni tuotteiden hyvän alkuperän.