Vihdoin pääsen esittelemään teille lempparisaippuani, joka on Yves Rocherin: Pehmeä käsisaippua!

yves%20rocher%20saippua-normal.jpg

Minulla on herkkä ja kuiva iho, enkä tykkää liian voimakkaista tuoksuista. Lisäksi tuotteen ekologisuus ja eettinen tuotantotapa ovat minulle luonnollisesti tärkeitä asioita, kuten myös kohtuullinen hinta. Kokeilin pitkään markettien eri merkkisiä saippuoita, mutta edullisen hinnan ja joidenkin kohdalla myös ekologisuuden lisäksi en kyennyt löytämään suosikkia, joka olisi ollut ylitse muiden. Monet saippuat tuntuivat kuivattavan kuivaa ihoani entisestään ja tuoksuivat aivan liian voimakkaille minun makuuni.

Onneksi satuin tässä muutama vuosi sitten kokeilemaan Yves Rocherin valikoimissa ollutta käsisaippuaa. Kuten olen joskus maininnutkin, ostan käyttämäni kosmetiikan pääsääntöisesti Yves Rocherilta ekologisen tuotantotavan, laadukkaiden tuotteiden sekä kilpailukykyisten hintojen takia. Näin ollen minulle ei ollut varsinaisen iso kynnys kokeilla myöskään heidän valikoimissaan ollutta saippuaa, vaikka sen hinta hieman markettien käsisaippuoita korkeampi onkin.

Ja kuten ehkä arvaatte, jäin koukkuun!:) Yves Rocherin valikoimissa oleva käsisaippua on suunniteltu juuri herkän ihon tarpeisiin ja sen kasvipohjainen koostumus jättää kädet pesun jälkeen ihanan pehmeiksi. Ihan oikeasti! Kokeilkaa itse, jollette usko;) Tämä saippua on käsieni pelastus, varsinkin näin talvella. Lisäksi Yves Rocherin saippua ei tuoksu järin voimakkaalta, eikä ainakaan minua häitsevästi.

Hintaa tällä on hieman enemmän kuin markettien vastaavilla saippuoilla. 300 ml:n pumppupullollisen saa 4 euron hintaan. Mutta mikäli säästää vanhat pullot, pesee ne ja täyttää uudelleen, pääsee hyödyntämään Yves Rocherin ekologista täyttöpakkausta, jolloin saa 250 ml:aa saippuaa 3 euron hintaan. Vaikka hinta on hieman korkeampi kuin halvimmilla vastineillaan, olen tämän verran enemmän kyllä valmis maksamaan käsieni paremmasta kunnosta ja miellyttävämmästä pesukokemuksesta. Ja mikäli saippuan sekaan lisää vielä vettä, kestää se pitkään! Pyrinkin aina pitämään tätä saippuaa varastossani!:)

ole%20hyv%C3%A4-normal.jpg

Muita huomionarvoisia saippuamerkkejä ovat kotimaisen Ole hyvä -tuotemerkin saippuat. Ne ovat myös tuotettu ekologisesti, kasvikunnan tuotteita käyttäen ja kaiken hyvän lisäksi ne ovat kotimaisia, joka on ilman muuta myös itselleni tärkeä asia ostopäätöstä tehdessä. Ole hyvä -merkin tuotteet ovat oman kokemukseni mukaan toimivia, hyviä tuotteita, mutta melko hintavia. 300 ml:n pullon nestemäistä käsisaippuaa saa 6-8 eurolla, riippuen ostopaikasta. Ne eivät myöskään kykene ylittämään Yves Rocherin saippuan antamaa pesuelämystä. Muuten varmasti suosisinkin enemmän Ole hyvä -tuotteita niiden kotimaisuuden takia.

Mutta mainittakoon vielä sellainen mielenkiintoinen seikka, että Ole hyvä -tuotteiden pakkauksia on mahdollista käydä täyttämässä niitä myyvissä liikkeissä. Näin säästyy pakkausmateriaaleja ja saippuaa saa luonnollisesti hieman huokeampaan hintaan. Tätä täytyy ehkä joskus muuten kokeilla ihan mielenkiinnosta! Myös Ekojalanjäljillä -blogin kirjoittaja on testannut Ole hyvä -merkin tuotteita. Hänen arvioitaan niistä pääsette lukemaan osoitteessa: http://ekojalanjaljilla.blogspot.fi/2014/01/testissa-ole-hyva-hygieniatuotteet.html.

tervasaippua-normal.jpg

Toinen mielenkiintoinen tuttavuus on Osmian saippuat. Myös Osmia on kotimainen, ekotuotteita valmistama yritys. Osmian käsinestesaippuat on pakkauksen mukaan valmistettu käsityönä elintarvikelaatuisesta rypsiöljystä, joka on mielestäni varsin mielenkiintoista. Kenties tämä vaikuttaa myös siihen, että käteni ovat jääneet tällä saippualla pestessä pesun jäljiltä pehmeämmiksi kuin perussaippuaa käyttäessäni. Harmittavaa vain tuotteen korkea hinta, joka ainakin harventaa mahdollisuuksiani sen suosimiseen. 500 ml:n pullo maksoi ekokaupassa, josta sen ostin noin kympin. Olisipa hauskaa oppia tekemään tätä itse!

Mikä on teidän suosikkisaippuamerkkinne?