lakana-normal.jpg

Äidiltä saamani lakana tuli viimein tiensä päähän ja olin jo heittämässä sitä roskiin, kun sain ajatuksen muutamien bloggaajien innoittamana. Otin vanhan lakanan hyötykäyttöön ja tein siitä kestoliinoja!

Tämä viikko on kulunut minulla flunssaisissa merkeissä. Erityisesti nenäni on valunut lähes solkenaan ja paperia on tosiaan kulunut... Kankaisia nenäliinoja minulla ei ollut, VIELÄ!

lakana.jpg1-normal.jpg

Vaan pianpa olisi! Leikkaisin risan lakanani Wetlexin tiskirättiä apuna käyttäen sopivan kokoisiksi paloiksi.

lakana.jpg2-normal.jpg

Tadaa, tässä on uudet nenäliinani! Näiden saumat olisi ollut hyvä vielä nopeasti ommella, jotteivät ne alkaisia purkautua niin nopeasti, mutta itse en voinut sitä ompelukonettomana tehdä. Mm. Kodin Ilo -blogin kirjoittaja on myös tehnyt kankaisia liinoja. Hänen vinkkejään pääsette lukemaan osoitteessa: http://kodinilo.blogspot.fi/2014/01/rattipaivat.html.

lakana.jpg3-normal.jpg

Mutta eiköhän nämä saumaamattominakin kestä roimasti paperia pidempään!:) Tässä liinani pesukonepesun jäljiltä. Muistattatehan muuten pestä varsinkin nenäliinoina toimivat liinat vähintään 60 asteessa, jotta pöpöt varmasti kuolevat!

Kyllä tässä säästää, kun paperia ei tarvitse käyttää enää niin paljon, ja luonto kiittää! Kuten myös niistämisestä rohtunut nenäni, jolle pehmeäksi kuluneet puuvillaliinat ovat todellista balsamia karhean paperin käytön jäljiltä;)

P.s. Kestoliinoja voi varmasti myös hyvin käyttää esim. talouspaperin korvikkeena kettiössä jne. Vain mielikuvitus on rajana;)!