KONE-normal.jpg

Kylläpä nyt ollaankin kovasti säästetty energiaa! Viimeiset energiansäästövinkit ovatkin siis nyt luvassa:) Miten energiaa voi säästää elektroniikkalaitteittensa käytössä? Viihde-elektroniikan osuus kodin sähkölaskusta on 10-35 prosenttia riippuen elektroniikan määrästä.

- Tuttu juttu, sulje käyttämäsi laitteet virtakytkimestä heti, kun et enää käytä niitä! Laitteiden pitäminen valmiustilassa kuluttaa Suomen kotitalouksissa keskimäärin 46 euroa sähköä vuodessa, kuten mainitsin jo aiemminkin.

- Uusi tekniikka palvelee myös energiansäästäjiä; kannettavan tietokoneen energiankulutus on jopa kymmenesosa pöytäkoneen kulutuksesta. Tabletti sen sijaan pärjää vain kymmenesosalla kannettavan sähkönkulutuksesta. Kaikista vähiten energiaa kuluttaa kuitenkin älypuhelimen, jonka energiankulutus on vain noin 3,5 kWh vuodessa! Rohkeasti siis uutta tekniikkaa kokeilemaan!:)

- Muistathan hyödyntää koneiden virransäästöohjelmia ja sammutusjärjestelmiä!

- Mitä suurempi tv:n kuvaruutu on, sitä enemmän se myös kuluttaa energiaa. Vanhoihin kuvaputkitelevisioihin verrattuna LCD-televisio kuluttaa vähemmän energiaa. Todellinen energiapihtari on kuitenkin LED-TV, jonka energiankulutus on jopa yli kaksi kertaa pienempi kuin samankokoisen LCD-television. Plasma-televisiokin kuluttaa nykyään aiempaa vähemmän energiaa, mutta sen kulutus on kuitenkin vielä LCD-TV:täkin suurempi.

Lisää vinkkejä?:)