Kävi tuo edellisessä postauksessa jakamani havainto meikäläistä kyllä harmittamaan. Hieno saippuapumppuni, kun uhkasi jäädä vallan käyttökelvottomaksi, koska yhden hengen taloudessa asuvana pumpun veden vaihtaminen parin päivän välein tuntui liian työläältä ajatukselta. Senpä takia aloin hieman googlailla ja lueskella löytyisikö ongelmaani ratkaisua. Ja löytyihän siihen! Optiphen-säilöntäaine:)!

Optiphen-säilöntäaine on maailmanlaajuisesti hyväksytty, parabeeniton, nestemäinen säilöntäaine, joka estää mikrobikasvua ja siten tuotteen pilaantumista. Tuotekuvauksen mukaan se sopii yhteen useimpien raaka-aineiden kanssa ja sen voi lisätä voiteisiin, shampoisiin, pesunesteisiin jne. joko ennen tai jälkeen emulsoitumisen. Täydellistä siis saippuapumppuani ajatellen!:)

s%C3%A4il%C3%B6nt%C3%A4aine-normal.jpg

Tilasin säilöntäaineen kotimaisen Pieni Tuoksukauppa yrityksen kautta tässä osoitteessa. Hintaa 10 ml:n pullolla oli 3,90 euroa. Postikulut maksoivat 2,20 euroa, joten hintaa säilöntäaineelle tuli yhteensä 6,10 euroa.

Hyvä, hyvä, mutta onko tämä lainkaan taloudellisesti kannattavaa saattaa moni ajatella. Pohdin tätä itsekin ja selvitin asian muutamalla laskutoimituksella. Saippuapumppuuni mahtuu noin 450 ml, josta 20 prosenttia on saippuaa ja loput vettä. Saippuaa pumpussani siis on noin 90 ml. Suosimani Yves-Rocherin nestesaippuan 250 ml:n täyttöpakkaus maksaa 3 euroa, joten 90 ml:n hinnaksi tulee 1,08 euroa. Säilöntäainetta tarvitaan puolestaan 0,5-1,5 prosenttia tuotteen määrään nähden. Saippuapumpun tapauksessa tarvitsen säilöntäainetta siis vähintään 2,25 ml ja sen hinnaksi tulee 0,88 euroa, jos postikulut lasketaan kuluihin mukaan;1,37 euroa. Mikäli jätän huomioimatta vesikulut, maksaa saippuampumpun täyttäminen nestemäisellä saippualla ja säilöntäaineella noin 1,96 euroa, tai postikulujen kanssa 2,45 euroa.

Tämä on vähemmän kuin jos käyttäisin pelkästään Yves-Rocherin nestemäistä saippuaa. 450 ml:ä sitä maksaisi 5,40 euroa. Halvimpia saippuamerkkejä käyttäville säästöjä ei vastaavalla tavalla syntyne, mutta minulle säilöntäaine oli kannattava ostos!:) Kuten myös saippuapumppu, jota käyttämällä pystyn säästämään, hygieenisyydestä tinkimättä!! Jee!:) Mutta tuota säilöntäainetta kyllä kannattaa tilata kerralla isompi satsi, mikäli sitä alkaa käyttämään, jotta postikulut eivät nousisi niin suuriksi.

Ja sitten teistä varmasti monia kiinnostavaan Taitaen tehdyn - korvisten arvonnan tuloksiin! Tällä kertaa onni suosi Siili-nimimerkillä vastannutta osallistujaa! Onneksi olkoon:) Lähetä yhteystietosi osoitteeseen: uusavuttomanekokoti@suomi24.fi, niin laitan sinulle korvikset tulemaan!:)