Suomalaista laadukasta käsityötä kannattaisi suosia, kuten edellisessä postauksessanikin totesin. Halvalla ei saa hyvää, sanotaan ja se pitää kyllä varsin hyvin paikkansa. Parinkympin halpislaukku kestää ehkä korkeintaan vuoden, kun taas laadukas nahkalaukku saattaa kestää koko loppuelämän. Kumman hankinta loppupeleissä siis tuleekaan kalliimmaksi? Vähävaraisena opiskelijana uusia hankintoja tehdessä on usein vain hankaluutena pääoman niukkuus, joka saa harmillisen usein sortumaan edullisempiin halpistuotteisiin. Varsinkin jos jonkun tuotteen tarve, kuten vaikkapa uusien kenkien, tulee yllättäen ja on akuutti, jolloin hankintaa varten ei ehdi säästämään.

Onneksi yksi asia saattaa hieman auttaa! Nimittäin suutarit!:)

kassi-normal.jpg

Yllä näette hankkimani halpislaukun, jonka saumaukset alkoivat purkautua jo muutamien kuukausien käytön jälkeen... Onneksi ihana suutari korjasi asian! Alla laukkuni suutarikäynnin jälkeen:)

kassi1-normal.jpg

Kuin uusi, vai mitä!:) Eikä suutari veloittanut tästä korjaustoimenpiteestä kuin 7 euroa! Olen varsin tyytyväinen, kun näin pienellä summalla vältyin uuden laukun hankinnalta. Nyt laukkuni palvelenee vielä pitkään.

Tälläisen pienen operaation olisi voinut toki tehdä itsekin. Marian kässäkerho-blogista löytyy ohjeet nahkalukun saumojen ompeluun: http://blogit.iltasanomat.fi/kassakerho/2013/10/23/nahkalaukku-kayttokelpoiseksi. Ehkä seuraavalla kerralla, kun vastassani on sama ongelma voisin Marian neuvoilla uskaltautua itsekin korjausoperaatioon:)

Myös kenkänsä kannattaa viedä heti uusina suutarille ja pyytää niihin lisäpohjat tai korkolaput. Nykyajan markettien kengät ovat todella huonolaatuisia ja pohjat niin ohuita, että ne kävelee puhki jopa vuodessa. Oman kokemukseni mukaan lisäpohjat ovat vähintään tuplanneet kenkieni käyttöiän, joten lisäpohjien hinta tulee mielestäni kyllä maksaneeksi itsensä takaisin. Tasapohjaisten kenkien lisäpohjat maksavat suutarista riippuen noin 30-40 euroa, korkolappujen hinta on noin puolet tästä.

phjau-normal.jpg

kenkau.jpg9-normal.jpg

 

Jo pohjistaan halkeilevatkin kengät kannattanee vielä viedä suutarille. Vaikkei kengistä ehkä täysin vedenpitäviä enää tulisi, olen uusien pohjien avulla pystynyt vielä tälläisiäkin kenkiä käyttämään miltei vuoden.

Omistamiensa tavaroiden käyttäminen mahdollisimman loppuun pienten korjaustoimenpiteiden avulla jos mikä on ekologista. Parhaimmassa tapauksessa niin luonto kuin kukkarokin kiittävät:) Kokoavana mielipiteenäni voisin siis todeta, että suutarit <3!