Sain jokin aika sitten Coolstuff:istä testattavaksi Razorpit-partaterän puhdistajan. Tuote löytyy täältä.

razor-normal.jpg

Tuotteen pakkaus lupasi paljon ja sopi täydellisesti ekologiseen ajatteluuni. Lupasihan se puhdistaa partaterät niin tehokkaasti, että ne kestäisivät 90 prosenttia kauemmin ja yhteensä jopa 150 käyttökertaa. Tämä tarkoittaisi siis säästöjä niin kukkarolle kuin luonnollekin. Mutta täyttikö tuote lupauksensa?

razor.jpg1-normal.jpg

Tältä partaterän puhdistin näytti, materiaali oli käsittääkseni silikonista muovia. Testasin tätä naisten shaverilla.

razor.jpg2-normal.jpg

Ensin puhdistimen päälle piti pursottaa hieman partavaahtoa tai vastaavaa ainetta. Vähempikin olisi varmasti riittänyt, hups!

razor.jpg3-normal.jpg

Sitten partaterää tai shaveria piti painaa silikonia vasten 4-5 kertaa vastakkaiseen suuntaan kuin partaa tai säärtä ajettaessa.

razor.jpg4-normal.jpg

Tämän jälkeen vain puhdistimen ja shaverin huuhtelu ja asettaminen kuivumaan.

No, puhdistuiko shaverini? Kyllähän se puhdistui, mutten havainnut puhdistumisen tasossa mainittavaa eroa yleensä käyttämääni menetelmään verrattuna. Yleensä olen puhdistanut shaverini aina käytön jälkeen käsisuihkun voimakkaan paineen alla. Näin olen saanut ne melko hyvin puhtaiksi ja kestämään pitkään. Razorpitin käyttö lisää myös puhdistusvaahdon käyttöä, joka ei niin ekoa tai edullista pidemmällä tähtäimellä ole. Onko Razorpitille siis oikeasti tarvetta? Päätin pyytää myös poikaystävääni testaamaan asian, onhan Razorpit kehitettykin varsinaisesti juuri partateriä varten, joita itse en luonnollisestikaan tarvitse.

Poikaystäväni puhdisti partateränsä Razorptitin avulla viikon ajan jokaisen käyttökerran jälkeen. Hän totesi Razorpitin tekevän partateristä puhtaampia, mutta kiireisenä ihmisenä koki Razorpitin vaatimat puhdistusvaiheet liian työläiksi toteuttaa jokaisen parranajokerran jälkeen. Hän lisäksi kritisoi Razorpitin kallihkoa, yli 20 euron normaalihintaa.

Ei voi mitään, tämä tuote oli siis pienoinen pettymys, valitettavasti. Vaikka on tietenkin mahdollista, etten vain osannut käyttää sitä oikein. Uusien tuotteiden kokeilu on silti mielestäni kivaa. Uskon nimittäin, että tuotteet koko ajan paranevat tutkimustiedon ja uusien tekniikoiden lisääntyessä. Vaikka tietenkin matkan varrelle aina mahtuu myös tuotteita, jotka eivät vie kehitystä eteenpäin.