Tänään kannattaa suunnata Finnkinoon leffaan, mikäli sellainen on ollut mielessä. Tänään on nimittäin Finnkinoissa kuukausittainen Superpäivä, jonka kunniaksi normaalinäytöksiin pääsee vain 7 eurolla, kun normaalihinta on jopa 12,50 euroa. Varsin kannattavaa siis!:)

noa-normal.jpg

Itse en ole tänään menossa, koska satuin juuri viime viikolla leffassa käymään. Kävin katsomassa Finnkinoissa edelleen pyörivän Noah-nimisen leffan. Nimensä mukaisesti leffa kertoi Raamatun Nooan tarinan, joskin varsin suurin vapauksin. Realistisuuteen pyrkiväksi kuvaukseksi Nooan ajan oloista leffaa ei tosiaankaan voinut mielestäni siis sanoa, mutta jotakin varsin oleellista Nooan ja hänen perhekuntansa henkisistä kamppailuista leffa mielestäni tavoitti. Iso kiitos kuului loistavalle näyttelijäkaartille, johon kuuluivat niin Russell Crowe, Jennifer Connelly kuin Harry Pottereistakin tuttu Emma Watson.

Leffassa oli mielestäni selkeästi pyritty tulemaan mahdollisimman lähelle nykykatsojaa ja syyksi vedenpaisumukseen olikin maalattu ihmisten väkivaltaisuuden lisäksi piittaamattomuus Jumalan antamasta käskystä viljellä ja varjella maata. Tämä näkyi mm. luonnon totaalisena riistämisenä ja eläimien käyttämisenä ainoastaan lihan tarpeen tyydyttämiseen. Nooan perhe olikin tässä kuvauksessa kasvissyöjiä:).

Noah-leffaa voisi siis mielestäni hyvin luonnehtia ekokatastrofin aikaansaamaksi maailmanlopun kuvaukseksi, vaikka viitekehyksenä toki toimi Raamatun kertomus. Leffa pyrki selkeästi osoittamaan millaista tietä mekin olemme kulkemassa jos jatkamme samaan tapaan, luontoa riistäen. Meidätkin on kutsuttu viljelemään ja varjelemaan, ei riistämään ja tuhoamaan.

Tässä leffan traileri: tässä on linkki

Tämän arvostelun myötä tai siitä huolimatta: OIKEIN ILOISTA VAPPUA!:)