Pakko jatkaa vielä hieman edelliseen aiheeseen liittyen:). Nopealla googlehaulla näytti pelkästään Helsingistä löytyvän yli 50 eri kuntosalia. Vaikka Helsingissä myös ihmisiä on toki paljon, näyttävät kuntosalit epäilemättä olevan varsin suosittuja. Mutta mikä siinä tyhjän polkemisessa ja vieläpä maksua vastaan niin kiehtoo?

Hyvä on ymmärrän; sitä voi tehdä silloinkin kun ulkona on huono ilma, tasaisen urheilusuorituksen saaminen on helpompaa, salilla voi tavata kavereita jne. Hyviä puolia on toki paljon. Mutta huomaan tässä kai oman maalaisuuteni, kun salilla itsekin toisinaan ollessani, kärsin hieman ajatuksesta että polkemani energia menee ns. hukkaan, se ei hyödytä muuta kuin omaa kroppaani (ja kuntosaliyrittäjää:D).

Kenties tämän takia kuntosali onkin minulle useimmiten se hätäratkaisu, johon turvaudun jos ulkona on kertakaikkisen huono ilma. Suurimman osan liikunnastani saankin hyötyliikunnasta. Kävelen joka päivä yliopistolle ja mahdollisesti muihinkin menoihin, jotka ovat kävelymatkan päässä. Portaat luonnollisesti pyrin aina menemään hissin sijasta jalan. Ja tietenkin siivoan usein:D.

Pyöräily on myös ihanaa. Salilla polkiessa voi korkeintaan tarkkailla muita kuntoilijoita, kun taas ulkona pyöräillessä maisemat vaihtuu ja ah, se on niin mukavaa. Varsinkin, kun nyt on jo näin hyvät ilmat.:)

Mitä jos kaikki saleilla tuotettu energia valjastettaisiin vaikkapa sähköntuotantoon? Eikö tälläisiä generaattoreita jo jossakin ole olemassa? Polkemansa energiamäärän voisi vaikkapa vähentää kuntosalimaksusta! Tälläisellä salilla polkeminen olisi ainakin minulle paljon palkitsevampaa. Mitä mieltä olette? Oliko tämä jo hieman liiankin korkealentoista?:D

erkkoliikunta-normal.jpg

Tässä veljeni tuottamassa liike-energiaa.