Osuuskunta Tradeka muisti minua, kuten varmasti montaa teistäkin jotka olette kyseisen ketjun jäseniä, vähän aikaa sitten rahanarvoisilla etuseteleillä. Yksi eduista pisti erityisesti silmääni: Kauppahalli24:n netiiruokaostosten ilmainen kotiinkuljetus. Normaalisti kotiinkuljetus maksaisi noin 7-10 euroa. Tradeka lupaa jäsenilleen lisäksi pysyvänä etuna 20 prosentin alennuksen kotiinkuljetusten hinnoista:)

kauppahalli.jpg1-normal.jpg

En koe erityisesti olevani Kauppahalli24 kaltaisten nettiruokakauppojen kohderyhmää, mutta mieleni teki tutustua tähänkin palveluun ja niinpä tartuin etukupongin tarjoukseen.

Vaikka normaalioloissa kaupassa käynti ei tuota tietenkkään itselleni minkäänlaisia vaikeuksia, voi joskus elämässä tulla vastaan tilanteita, jolloin vaikkapa sairauden tai vanhuuden takia ei pysty lähtemään kauppaa, eikä kauppareissulla kenties halua vaivata läheisiään. Silloin uskoisin, että tuon vajaan kympin hinnan ruokien tuomisesta kotiovelle maksaisi varsin mielellään. Tämä palvelu varmasti tuokin säästöjä juuri näille kohderyhmille, joiden on itse vaikea käydä kaupassa. Uskoisin nimittäin, että vaikkapa jostakin kotipalveluyrityksestä tilattu kauppa-apu tulisi huomattavasti kymppiä kalliimmaksi. Vaikka toisaalta, ruokaostosten tekeminen netissä saattaa varsinkin ikäihmisille muodostua ylivoimaisen vaikeaksi tehtäväksi.

No, miten pavelu sitten toimi? Periaatteessa melko samalla tavalla kuin mikä tahansa nettikauppa. Tuotteita valittiin ostoskoriin eri alakategorioista. Valikoima Kauppahalli24:ssä oli varsin laaja ja vastannee vähintään pikkukaupan tuotevalikoimaa. Itse ainakin löysin helposti kaikki tarvitsemani tuotteet. Kivana plussana huomasin, että Kauppahalli24 tarjoaa myös kirjaston kirjojen palautuspalvelua tai varatun kirjan kuljetuspalvelua ruokaostosten yhteydessä:)

Ostokset tehtyään piti luonnollisesti kirjoittaa yhteystietonsa ja valita kotiinkuljetuksen ajankohta. Tein ostokseni tiistai-iltana ja ensimmäinen mahdollinen kotiinkuljetuksen ajankohta oli torstaina. Hieman ennakointia Kauppahallin käyttäminen siis vaatii, ostoksia ei saa kotiin saman tien. Kotiinkuljetuksen ajankohdan pystyi valitsemaan kahden tunnin tarkkuudella, joka tuntui itselleni ainakin ihan mahdolliselta ajalta viipyä kotona ostoksia odottamassa. Kauppahalli24 toimii Helsingin, Espoon, Vantaan, Sipoon, Tuusulan, Keravan, Järvenpään ja Mäntsälän alueilla, joten koko Suomen kattavasta liikkeestä ei valitettavasti ainakaan toistaiseksi ole kyse.

Maksaminen tapahtui niin ikään netissä joko luotto- tai pankkikortilla. Ostoksia olisi ollut mahdollista vielä lisätä myöhemminkin samaan tilaukseen jos jokin tuote olisi unohtunut.

kauppahalli-normal.jpg

Torstaina ostokset sitten saapuivat, melko tarkalleen aikaikkunan puolessa välissä, kotiovelle tuotuna, kuten luvattiin. Täytyy sanoa, että oli kiva saada ruoat kotiin, vaikka suunnilleen yhtä kauan minulta olisi kulunut aikaa ostosten hakemiseen kaupasta kuin niiden etsimiseen nettikaupasta. Mutta ainakin vältyin painavien säkkien kantamiselta! Ostinkin tarkoituksella hieman painavampia tuotteita, kuten puupellettejä kanini vessa-astiaan:)

Ostokset oli pakattu styrosastiaan ja pakasteita varten oli vielä erikseen kylmäpussi pitämässä ne kylmänä. Täytyy sanoakin, että enpä ole vähään aikaan saanut yhtä tuoretta ruokaa! Maidon parasta ennen-päiväys ei suinkaan ollut ylihuomenna vaan vasta ensi viikolla ja tilaamani hedelmät olivat todella tuoreita. Tuotteiden tuoreuden varmistamisen Kauppahalli24 ilmoittaakin nettisivuillaan syyksi siihen, ettei tuotteita saa vielä samalle tai seuraavalle päivälle.

Sekin hyvä puoli tässä nettiruokashoppailussa oli, että ostosteni hinta jäi huomattavasti tavanomaista pienemmäksi. Heräteostoksia, kun oli ainakin itselläni huomattavasti helpompi välttää netissä kuin fyysisessä ruokakaupassa:D

Kauppahalli24 oli siis positiivinen kokemus, vaikka itselläni kokeilu jääkin varmasti tähän. On silti hyvä tietää tästäkin palvelusta jos joskus tulee tilanne, jossa sen palveluja oikeasti tarvitsisi:) Miltä teistä tuntuu ajatus tilata ruoka netistä?