Olen huomannut, että jotkut ajattelevat siivoustuloksen olevan sitä parempi mitä enemmän ja vahvempia siivousaineita käyttää. Onko näin?

KYLLÄ!  Jos siivoaa erittäin likaista kohdetta, kannattaa käyttää enemmän pesuainetta kuin puhtaampaa kohdetta siivotessa. Kuitenkin vain pesuainepakkauksen suosittelemissa rajoissa. Yleensä pakkausten annosteluohjeet on annettu yläkanttiin, joten niitä ei ole syytä ruveta enää lisämään.

EI! Runsas pesuainemäärä ei huuhtoudu helposti ja  jää siivottavan kohteen pinnalle, jolloin uusi lika takertuu kohteeseen vain entistä helpommin. Pesuainejämät voivat pahimmillaan heikentää pinnan ominaisuuksia ja jättää värjäytymiä.

peuaine-normal.jpg

KYLLÄ! Vahvempien eli pH-arvoltaan vahvasti emäksisten tai happamien aineiden käyttö on joskus paikallaan, kuten vaikkapa saostumia, rasvatahroja tai eritetahroja poistettaessa.

EI! Väärin käytettyinä ne voivat kuitenkin vaurioittaa niin pintamateriaaleja kuin suojautumatonta käyttäjäänsä, joten niiden käyttöohjeisiin tulee perehtyä huolellisesti. Jatkuvaan käyttöön ne eivät myöskään sovellu, koska pitkään käytettyinä bakteerit ehtivät tulla vahvoillekin aineille vastustuskykyisiksi, jolloin desifiointi ei käytännössä ole enää mahdollista. Tämä tarkoittaa myös monen suosimaa klooria, joka on loistava desifioija jos sitä käyttää harkiten, todelliseen tarpeeseen.

KYLLÄ! Normaalioloissa puhdistuksessa kannattaa käyttää siis pH-arvoltaan neutraaleja aineita. Nämä riittävät puhdistamaan kodin turvalliseksi ja hygieeniseksi. Mikrokuituliinalla ja suihkepulloon tehdyllä yleispesuaineseoksella pääsee siis todella pitkälle!

ppk-normal.jpg

Kannattaa muistaa nämä vinkit, kun teette kevätsiivousta! Tai siivotessanne kotia kevään valmistujaisia varten. Vähemmän on usein enemmän;)! Onko muuten jotain kevätsiivouskohteita joihin toivoisitte vinkkejä?