Juhannus lähestyy ja moni vannoutunutkin kaupunkilainen aikoo suunnata maaseudun rauhaan mökeille. Kylmyyden ja sateen ehkä vielä pari päivää kestääkin, mutta entä ne hyttyset? Lienee aika alkaa koota taisteluvarustusta, jotta jussi ei menisi aivan penkin alle!:D

1. Peittävä  ja vaalea vaatetus

Vaatetuksen peittävyys ei onneksi tämän hetken sääennustusten mukaan tule varmasti olemaan ongelma. Mutta hyttyset pitävät jostain syystä kuulemma enemmän tummista väreistä, joten jos sinulla on vaaleita vaatteita, kannattaa suosia niitä.

2. Vältä voimakkaita hajusteita ja shampoita

Hajusteet auttavat nimittäin vastakkaisen sukupuolen edustajien lisäksi hyttysiä suunnistamaan luoksesi;)

3. Hyttyshattu

Noloa? Ehkä, mutta pidemmän päälle suihkeita edullisempi ja ekompi tapa suojautua hyttysiltä, joka oikeasti toimii. Tämä lähtee kyllä mukaani jussin viettoon.

hyttyshattu-normal.jpg

4. Hyttyskarkotteet

Itse en suosi näitä, mutta jos haluat käyttää karkoitteita, muista välttää niiden suihkuttamista paljaalle iholle. Suihkuta niitä sen sijaan hihansuihin, lahkeisiin, takin kaulukseen, hattuun jne. Paikkoihin, joihin hyttyset iskisivät siis.

5. Hyttysverkot

Tämä on ihan ykkösvinkki jos haluat seuraavana yönä nukkua; älä tuuleta jos et ole asentanut mökkisi oviin ja/tai ikkunoihin hyttysverkkoa tai -verhoa!

Miten te suojaudutte hyttysiltä?