Ruokamyrkytyksen oireet ovat varsin samankaltaisia kuin noroviruksen eli oksentelu, pahoinvointi, ripulointi ja kuume. Bakteerit nauttivat kesän helteistä, joten lienee syytä kerrata kuinka tämän ikävyyden voi helposti välttää. Hygieenisyys on tässäkin avainsana!;)

- pese kädet aina ennen syömistä tai ruoan valmistusta sekä wc-käynnin jälkeen!

- kypsennä liharuoka kunnolla ennen syömistä (yli 70 asteeseen)!

KANA-normal.jpg

- pese salaatit ja vihannekset huolella ennen käyttöä!

- pidä jääkaappi riittävän kylmänä (enintään 6 astetta)!

- huolehdi tarjolla olevien ruokien kylmäketjusta, etenkin helteellä! Huoneenlämmössä oleva salaatti tai maitopohjainen ruoka menee pilalle jo parissa tunnissa!

SALAATTI1K-normal.jpg

- jäähdytä säilytettävä ruoka mahdollisimman nopeasti ja kuumenna kiehuvaksi ennen uutta käyttöä!

- älä syö homeista tai epäilyttävältä haisevaa ruokaa!

- kiehauta ulkomailta ostetut pakastemarjat aina ennen käyttöä, myös kylmiin ruokiin käytettäessä! (näissä piilee norovaara!)