Viikonloppuna vietetään poikaystäväni synttäreitä ja mielessäni on siis ollut mitä ostaisin hänelle lahjaksi. Itse olen useimmiten lahjojen suhteen se tylsän käytännöllinen, niin tälläkin kertaa. Poikaystävälläni on moppi, mutta se on edellisen asukkaan jättämä ja siinä kunnossa, että mieluummin tekee mieli jättää lattia suosiolla pesemättä kuin käyttää sitä. Ajattelin siis ilahduttaa rakastani tällä kertaa käytännöllisellä (ja kenties hieman vihjailevalla;)) lahjalla eli uudella mopilla.

Jos ostan lahjaksi siivousvälineen, en halua tyytyä kakkoslaatuun vaan hieman panostaa ja jos mahdollista, huomioida lahjan saajan värimieltymykset jne. Itselleni jäi pienen googlailun, hintavertailun ja arvostelujen lukemisen jälkeen jäljelle kaksi vaihtoehtoa.

Vileda 1-2 Spray Levymoppi

4023103144019.jpg

Tässä uudentyyppisessä mopissa on sisäänrakennettu nestesäiliö, joten erillisiä vesisankoja ei tarvita. Painaa vain mopin varren kahvasta ja varresta suihkuaa pesuainevettä. Todella helpon kuuloista! Itse moppi on kätevää mikrokuitua, jonka voi pestä käytön jälkeen pesukoneessa. Moppi kiinnitetään levyyn napeilla. Mopin kanssa suositellaan käytettäväksi luonnollisesti Viledan omaa pesuaineseosta, mutta uskoisin omienkin seosten käytön onnistuvan. Hintaa tällä mopilla on esimerkiksi TokNet.fi:ssä 25 euroa. Luulen, että tälläinen moppi saattaisi vedota miehiin helppoutensa ja uudenlaisen teknisyytensä ansiosta.

Toinen vaihtoehtoni oli SINI Mikrokuitumoppi

SINI Mikrokuitumoppi

Sinillä siivous sujuu! On sujunut minulla ainakin jo pitkään. SINI on suomalainen laatumerkki, joka antaa tällekin mopille jopa 5 vuoden takuun. Mikrokuituinen moppi on varma valinta; tehokas kaikenlaisilla lattiapinnoilla, helppo ja nopea kiinnittää tarrojen avulla kehykseensä ja nihkeyttää vedellä. Vesisankoa ei siis tämäkään vaihtoehto kaipaa! Mopin voi myös luonnollisesti pestä käytön jälkeen pesukoneessa. TokNet.fi:stä tämän SINI mopin saa 31,50 eurolla.

Aika vaikea valinta tämä oli jos olen rehellinen. Itse olisin omaan kotiini ostanut ehdottomasti SINI mopin, mutta ajattelin, että kenties poikaystäväni tykkäisi Viledan mopin uudentyyppisestä rakenteesta. Ja olihan se hieman edullisempikin. Alla näette kuitenkin pähkäilyjeni tuloksen:

sinipoppi-normal.jpg

Kyllähän se SINI sieltä mukaan lähti! Päästessäni vertailemaan moppeja kaupassa kosketusetäisyydeltä, Viledanin moppi alkoi tuntua kovin heiveröiseltä SINI moppiin verrattuna. SINI vaikutti paljon laadukkaammalta ja kestävämmältä ja olihan siinä se 5 vuoden takuukin. Vaakakupissa painoi lisäksi se, että ostan mieluummin kotimaisia tuotteita ja tuen tätä kautta Suomen työllisyyttä. Uskon myös SINI mopin olevan loppupeleissä aivan yhtä helppokäyttöinen kuin Viledanin moppi. Pari suihkausta vettä tai pesuaineliuosta suihkepullosta moppiin, moppi levyyn ja SINI moppi on valmis hommiin!

Saa nähdä mitä poikkikseni tykkää lahjastaan!:) Ehkä voin kirjoittaa teille myöhemmin siitä pienen raportin:) Kumman mopin te olisitte valinneet? Vai jonkun aivan muun?