Helteellä ei tee mieli mitään liian makeaa ja mieluiten jotakin kylmää. Jäätelö on hyvä vaihtoehto ja etenkin jäätelön terveellisempi ja raikkaampi sisar, sorbetti! Sorbetteja on varmasti yhtä monenlaisia kuin on jäätelöjäkin, mutta perusideana sorbeteissa on se, että niiden pohjana ovat maidon sijasta mehut. Ne ovat siis hieman kermajäätelöitä terveellisempiä ja raikkaampia olematta kuitenkaan varsinaisia mehujäätelöitäkään. Sorbettien rakenne on nimittäin varsin jäätelömäinen.

Monet sorbetit valmistetaan hyödyntämällä kananmunan valkuaista, mutta koska minä tahdon aina päästä mahdollisimman helpolla, etsin käsiini vielä simppelimmän sorbettiohjeen, joka kuitenkin pärjää mielestäni maussa mutkikkaammillekin vaihtoehdoilleen. Tässä se tulee! Ohje on otettu TÄÄLTÄ.

sorbetti-normal.jpg

Kyllä, tarvitset vain pussillisen pakastettuja mansikoita ja banaanin!

Muussaa kuorittu banaani ja jäiset mansikat sauvasekoittimella sorbettimaiseksi. Itse toteutin tämän vaiheen blenderilläni, koska minulla ei (vielä!) ole sauvasekoitinta. Blenderissä seoksesta tuli vähän liian vetelä, joten laitoin sorbettini pariksi tunniksi vielä pakastimeen jähmettymään.

sorbetti.jpg2-normal.jpg

Ja sitten vain nauttimaan! Ihania hellepäiviä!:)