kimppa-normal.jpg

Kuten kuvasta näkyy, olen taas ollut tien päällä, kristillisessä kesätapahtumassa jälleen. Tällä kertaa mukanamme matkusti täysi autollinen tyyppejä ja matkatavaroita. Kimppamatkustaminen on paitsi hauskaa, myös edullista ja yksin matkustamista ekologisempaakin. Hieman yli 200 kilometrin matkamme tuli maksamaan vajaa 5 euroa per henkilö yhdeltä suunnalta, kun maksajana oli 5 henkilöä. Ei paha! Tähän ei edes VR:n heinäkuun tarjousmatkat yllä, vaikka toki junamatkustaminen olisi autoilua ekompaa.

Kimppamatkustaminen siis kannattaa. Mikäli omasta tuttavapiiristä ei löydy tarpeeksi matkustajia tai autollisia tyyppejä, joilla olisi sama matka mielessä, kannattaa kyytiä tai matkustajia yrittää etsiä netistä. Netistä löytyy useita kimppakyytejä välittäviä sivustoja, kuten kimppakyyti.com, greenriders.fi, kimppakyyti.fi, kyydit.net ja kimppa.net. Myös facebook on oiva paikka sopia kimppakyytejä. Liitymällä ryhmään kimppakyyti pääsee helposti sopimaan ihmisten kanssa kyydeistä. Facebookissa on myös säännöllisesti jotakin tiettyä väliä ajaville omat kimppakyytiryhmänsä, jotka kannattaa myös tsekata. Facebookissa on sekin hyvä puoli, että matkalaistensa tai kyytijänsä facebookprofiilit voi tsekata ennen matkalle lähtöä ja arvioida niiden perusteella matkaseuransa luotettavuutta.

Vieraiden ihmisten kyytiin lähtiessä tietty varovaisuus ja maalaisjärjen käyttö on paikallaan, mutta yleensä kaikki sujuu ongelmitta. Kaverin kanssa kimppamatkailu on tietenkin aina vielä riskittömämpää kuin yksin. Suosittelen siis rohkeasti kokeilemaan kimpassa matkustamista! Saatat olla pian monta uutta ystävää ja kokemusta rikkaampi ja samalla säästää mukaviakin summia;)!

P.s Muistathan, että ansaintakeinona kimppakyytien järjestäminen ei ole laillista! Ainoastaan bensakulujen jakaminen matkustajien kesken on siis mahdollista. Jos olet kyydin järjestäjä, muistathan pyytää kuitenkin rohkeasti matkalaisiltasi heidän osuutensa bensakuluista!:)