kasvi.jpg1-normal.jpg

kasvi-normal.jpg

Kuka tunnistaa mistä yllä olevat kuvat on otettu? Kyllä, Helsingin Itäkeskuksen edestä! Itiksen eteen on tosiaan tuotu pari kontillista multaa, joihin tehtävään valitut harrastelijaviljelijät ovat istuttaneet mm. salaattia ja tomaattia. Viljelmät näyttivät varsin tuottoisilta ja ovat säilyneen hyvin ilkivallalta. Miten nerokas idea! Varsinkin Helsingissä, jossa harvalla on omaa pihaa, eikä kaikilla ole edes parveketta. Minullakaan ei ole pihaa, parveke olisi ja olisi ollut kiva jotain kasvattaakin, mutta tiesin tämän kesän menevän sen verran liikkuvaisesti, etten olisi pystynyt huolehtimaan kasveistani riittävästi. Ehkä ensi kesänä sitten.

Pihattomalla helsinkiläisellä on toki muitakin keinoja päästä työntämään sormensa multaan. Onhan Helsinki siirtolapuutarhojen luvattu maa. Näillä hurmaavilla stadin kesämökeillä monilla onkin jos jonkinlaisia istutuksia. Jos varat eivät riitä siirtolapuutarhamökin hankintaan, mutta viherpeukalo kutittaa ja sydämessä on halu tehdä hyvää, kannattaa ilmoittautua Puistokummiksi. Puistokummina pääsee auttamaan viheralueiden hoidossa ja roskien keräämisessä ohjatusti asianmukaisin työvälinein ja vakuutuksin. Puistokummeja koordinoi Helsingin rakennusvirasto. Kannattaa tsekata osoitteesta: hyvakasvaa.fi

Helsingissä on siis monia mahdollisuuksia päästä puutarhahommien makuun. Maalla puolestaan maata ja tilaa on enemmän ja valtaosa ihmisistä asuu omakotitaloissa, joten kaupunkia ei niinkään tarvita puutarhamahdollisuuksien luomiseen. No, olitpa mistä päin Suomen tahansa, minulla on sellainen kutina, että pian taitaa istutukset alkaa tuottamaan satoa ja puutarhurit päästä korjaamaan työnsä hedelmiä;)!