Vaatteiden käyttöikää voi koettaa pidentää, paitsi parsimalla mahdolliset reiät tai repeämät, myös tahranpoistolla. Nämähän ovat yleisimpiä syitä vaatteiden päätymiseen lumpuiksi. Seuraavat vinkit saattavat auttaa tahranpoistossa:

- mitä nopeammin lähdet puhdistamaan tahraa, sen parempi

- poista ensin tahrasta kaikki ylimääräinen aines joko kaapimalla tai imeyttämällä esim. talouspaperiin

- kokeile ennen jämerämpiä aineita lähtisikö tahra pois pelkällä vedellä ja käsiastianpesuaineella. Tekstiili kärsii sitä enemmän mitä kovempia aineita joudut käyttämään.

- käsittele tahraa aina tekstiilin nurjalta puolelta

- jos vesi ja astianpesuaine eivät tunnu riittävän, hiero tahraan nestemäistä pyykinpesuainetta ja pese sitten koneessa pesuohjeen mukaan, tämä auttaa suurimpaan osaan tahroista.

PESUKONE-normal.jpg

- astetta kovempi, mutta ekologinen apuri on sappisaippua. Hankaa varovaisesti kostealla sappisaippualla tahraa reunoilta keskustan suuntaan ja pese sen jälkeen koneessa. Sappisaippua auttaa niin väri- kuin rasvatahroihin.

- jos käytät vielä vahvempia tahranpoistoaineita, kokeile ensin aineen vaikutusta johonkin huomaamattomaan kohtaan, kuten tekstiiliin saumaan välttyäksesi ikäviltä yllätyksiltä

- valkoisen tekstiilin värjäytymät voivat lähteä myös valkaisulla. Pese tekstiili normaalisti ja laita se sitten likoamaan viileään veteen, johon olet lisännyt klooripitoista pesuainetta annosteluohjeen mukaisesti. Anna vaikuttaa ja huuhtele huolellisesti.

Puhtaampaa arkea!;)