Kyllä, vielä yksi kännyaiheinen postaus! Tämä aihe on nyt mulla niin pinnalla, mutta lupaan tämän olevan viimeinen tästä aiheesta vähään aikaan:D Eli miten kosketusnäyttö puhdistetaan?

k%C3%A4nnyy-normal.jpg

Kosketusnäyttöä käsitellään luonnollisesti käsin, joten se myös likaantuu todella nopeasti. Senpä takia kännykkä onkin hyvä puhdistaa usein, jotta sen toimintakyky pysyisi hyvänä mahdollisimman pitkään ja jottei siitä muodostuisi terveysriskiä. Luin jonkun tutkimuksen, jossa mukana olleiden puhelimien havaittiin sisältävän yhtä paljon bakteereja kuin vessan ovien kahvat! Enkä usko näiden tutkittavien olleen valtaosaa meistä sotkuisempia.

Kosketusnäytön puhdistaminen ei ole mitään salatiedettä, mutta muutama asia on hyvä muistaa. Eli:

1. Käsittele puhelintasi vain puhtain käsin! Näin myös puhdistuksen tarve luonnollisesti vähenee;)

2. Sulje kännykkäsi virta ennen puhdistuksen aloittamista!

3. Käytä puhelimen puhdistamiseen vain nukkaamattomasta kankaasta olevaa liinaa, jottei kosketusnäyttösi naarmuuntuisi. Mikrokuituliinat ja silmälasienpuhdistukseen tarkoitetut liinat sopivat tähän tarkoitukseen loistavasti.

4. Älä kostuta kosketusnäyttöäsi! Vesi ei tee hyvää millekään elektroniikalle, ei myöskään kännyköille. Voit varovaisesti kostuttaa käyttämääsi puhdistusliinaa, mutta älä missään tapauksessa suihkuta nestettä suoraan kosketusnäyttöön.

5. Voit kostuttaa puhdistusliinasi kevyesti vedellä tai erikseen tähän tarkoitukseen tarkoitetulla puhdistusaineella. Älä käytä yleispuhdistusaineita tai alkoholia! Ne voivat vaurioittaa laitteesi herkkää pintaa.

6. Hankkimalla puhelimeesi suojakalvon puhelimesi kestää myös vahvempia puhdistusaineita. Tämä tehoaa bakteereihin luonnollisesti paremmin.

Milloin sinä puhdistit viimeksi matkapuhelimesi?