Tässä se tulee eli meikäläisen siivoussuunnitelma kuukauden ajalta!:)

vko 36

to wc:n ja Verneri-kanini häkin pesu, imurointi (huom. puhdista lattiakaivo ja nukkasihti!)

pe tiskit

vko 37

to Vernerin häkin pesu ja imurointi

vko 38

ma tiskit

ke lakanoiden vaihto

to wc:n ja Vernerin häkin pesu, imurointi

vko 39

to Vernerin häkin pesu ja imurointi (huom. vaihda pölypussi!)

pe tiskit

ppk-normal.jpg

Tälläiselta minun suunnitelmani näyttää. Kun asun yksin ja vietän muutenkin usein aika vähän aikaa kotona, ei esim. tiskaus tai wc:n pesu tarpeeni ole luonnollisesti yhtä useasti kuin runsaslukuisemmassa perheessä, joten siivoussuunnitelmani ei ole tälläisenään kopioitavissa varmasti moneenkaan kotiin. Mutta ehkä siitä voi saada vähän inspiraatiota:) Itse huomasin, että vaikka olen pyrkinyt jakamaan hommia useammalle kuin yhdelle päivälle viikossa, on torstaista muodostunut silti selkeästi minun "siivouspäiväni". Vernerin häkin pesu, wc:n pesu ja imurointi vaan linkittyvät niin kätevästi toisiinsa, koska häkin putsaamisen jälkeen on usein kiva putsata wc-pönttö, jonne olen likavedet kaatanut ja imuroida lattia, jonne on saattanut tippua jotain heiniä tmvst. Toisiinsa linkittyvät hommat onkin kätevintä hoitaa samalla kertaa pois alta.

Siivoussunnitelmani ei kuitenkaan paljasta koko totuutta, koska tietenkin teen pientä ylläpitosiivousta päivittäin, kuten laitan tavaroita paikoilleen, imuroin tarvittaessa, pyyhin pölyjä, putsaan wc:tä tai pesen pyykkejä. Minun siivoussuunnitelmassani olevat hommat ovatkin sellaisia vähän isompia juttuja, joihin pitää varata aikaa, kuten wc:n perusteellinen putsaus (minulta voi tähän kulua jopa tunti, olen vähän vessafriikki vissiin:D), talon tarkka imurointi ja mahdollisesti moppaus tai viikon tiskien tiskaus (minusta on taloudellisempaa tiskata kerralla isompi satsi kuin muutamia joka päivä, kun likaisia astioita minulla kertyy viikossa kuitenkin varsin vähän. Tosin huuhtelu heti käytön jälkeen on tärkeää jos toimit näin!). Tai sitten harvemmin tehtäviä hommia, jotka saattaisivat unohtua kokonaan ellei niitä olisi merkitty ylös, kuten lattiakaivon puhdistus.

Tälläistä tällä kertaa:) Herättikö tämä teissä ajatuksia? Kuten huomaatte, en ole mitenkään yli-innokas siivoaja. Siivoan ne välttämättömät jutut niin harvoin kuin mahdollista, jotta kotini pysyisi kuitenkin miellyttävänä ja terveellisenä paikkana asua.