Terveysteemalla jatkuu! Onko erilaisten salaattien ravintoarvoissa eroja? Olisiko salaattinsa terveellisintä tehdä esimerkiksi jäävuorisalaatista, varhaiskaalista, ruukkusalaatista vai kenties kiinankaalista? Vai onko sillä mitään väliä?

Keräsalaatti

6414894500159_0.png

100 grammassa keräsalaattia on 11 kcal:a, 1.1 grammaa proteiineja, saman verran kuitua, hiilihybraatteja 0.9 grammaa ja rasvaa 0.1 gramma. Keräsalaatista saa A, C ja E- vitamiineja. Kilohinta Alepassa 16.50e/kg.

Jäävuorisalaatti

2000604200002_0.png

100 grammassa jäävuorisalaattia on 13 kcal:a, 1.12 grammaa proteiineja, 1.2 grammaa kuitua, hiilihybraatteja 0.98 grammaa ja rasvaa 0.13 grammaa. Jäävuorisalaatista saa A, C ja E- vitamiineja. Kilohinta Alepassa 3,69e/kg.

Jääsalaatti

6416046670000_0.png

100 grammassa jääsalaattia on 11 kcal:a, 1.1 grammaa proteiineja, 1 gramma kuitua, hiilihybraatteja niin ikään 1 gramma ja rasvaa 0.2 grammaa. Kilohinta Alepassa 11,90e/kg.

Keräkaali

2000615600006_0.png

100 grammassa keräkaalta on 26 kcal:a, 1.56 grammaa proteiineja, 1.9 grammaa kuitua, hiilihybraatteja 3.5 grammaa ja rasvaa 0.074 grammaa. Keräkaalista saa A, C ja E- vitamiineja. Kilohinta Alepassa 1,19e/kg.

Ruukkusalaatti

6415350000114_0.png

100 grammassa ruukkusalaattia on 13 kcal:a, 1.12 grammaa proteiineja, 1gramma kuitua, hiilihybraatteja 0.98 grammaa ja rasvaa 0.1367 grammaa. Ruukkusalaatista saa A, C ja E- vitamiineja. Kilonhinta Alepassa 4,54e/kg.

Kiinankaali

2000607300006_0.png

100 grammassa kiinankaalta on 20 kcal:a, 1.56 grammaa proteiineja, 0.9 grammaa kuitua, hiilihybraatteja 2.25 grammaa ja rasvaa 0.1197 grammaa. Kiinankaalista saa A, C ja E. vitamiineja. Kilohinta Alepassa 3,29e/kg.

Eniten energiaa saisi siis keräkaalista tehdystä salaatista, vähiten puolestaan jää- tai keräsalaatista. Kuituja saisi eniten jäävuorisalaatista tai keräkaalista ja proteiineja kiinankaalista. Hiilihybraatteja on vähiten keräsalaatissa, kuten myös rasvaa. Kaikista salaatti tai kaalilaaduista saa A, C ja E- vitamiineja. Halvimmalla pääsee jos tekee salaattinsa varhaiskaalista. Kalleimmaksi tulee keräsalaatin käyttö.

Mielenkiintoista. Ruokaisampaa salaattia tehdessä mukaan kannattaa ilman muuta laittaa siis keräkaalta, josta saa hyvin energiaa, mutta joka on varsin halpaa. Kevyemmän ja kenties fiinimmän salaatin saa puolestaan esim. kalliimmasta keräsalaatista. Kaikki salaattilaaduthan ovat varsin terveellisiä, joten mielestäni ratkaisevinta onkin juuri hinta ja energiasisältö. Mistä teidän salaattinne syntyy?

SALAATTI1K-normal.jpg

P.s. Viimeistä kuvaa lukuunottamatta kaikki kuvat ja ravintoarvotiedot on otettu Alepan Kauppakassi palvelun sivuilta.