Tässä lisää oivalluksiani ja Marian vinkkejä!:)

Herkkujeni syöntiin Maria aiheesta kiinnitti huomiota ja antoi muutaman oivan neuvon:

- osta mahdollisimman lähellä tuotettuja herkkuja, koska niissä on yleensä vähemmän lisäaineita. Ne ovat myös yleensä hiukan kalliimpia, mikä voi osaltaan hillitä niiden syömistä. TAI tee periaatepäätös ja syö herkkuja vain niin usein, kuin jaksat itse ne valmistaa. Tästä vaihtoehdosta tykkää myös kukkaro.

                    Arvio: Tämä toimii! Heti, kun lopetin halpisherkkujen oston, on herkkujen syöntini vähentynyt aivan radikaalisti. Kyllä se raha kummasti vaan motivoi:D

 

- pipareita terveellisempi herkku on Marian mukaan muffinit, erityisesti sellaiset, jotka on tehty kasviöljyyn.

et7-normal.jpg

                     Arvio: Tämäkin oli itselleni uusi juttu. Aiemmin söin paljon juuri pipareita, enkä juuri koskaan ostanut muffineja. Mutta tämäkin vaihto on kyllä toiminut yllättävän hyvin. Muffinit lievittävät makeanhimoa, mutta eivät koukuta ainakaan minua samassa määrin kuin piparit, eikä niitä ole tullutkaan syötyä kovin isoja määriä.

 

- suklaan Maria neuvoi vaihtamaan vähintään 50 prosenttia kaakaota sisältävään tummaan suklaaseen

                      Arvio: Tätä vinkkiä olin jo aiemminkin osannut noudattaa. Tumma suklaa toimii oikeastaan aika samalla tavalla kuin muffinit. Vie makeanhimon, muttei koukuta samassa määrin kuin perussuklaa.

 

- karkit voi korvata makeilla hedelmillä ja marjoilla. Esimerkiksi rusinat ja taatelit ovat oivaa pikku naposteltavaa.

et6-normal.jpg

                       Arvio: Yllätyin miten makeita esim. ylläolevat taatelit ovat. Aivan pätevä vaihtoehto karkeille minun silmissäni.

 

Täytyy sanoa, että kylläpä pienillä valinnoilla voi kroonisen sokeririippuvaisen sokerin saantia vähentää varmasti jopa yli puolella. Eikä ole edes tehnyt tiukkaa, kun tilalle on tullut jotakin muuta. Olen huomannut, että olen ollut jotenkin kaiken kaikkiaan pirteämpi, kun sokerinsaantini on vähentynyt. Näitä vinkkejä voin siis sokerihiirille todella suositella.

Mutta eipäs nämä Marian antamat vinkit vielä tähän loppuneet. Ensi viikolla jatkuu!:)