Tässä siis vielä viimeiset ravintoneuvoja Marian minulle antamat vinkit terveellisempään ravitsemukseen:)

 

- juo 2 litraa päivässä, nesteen saantia voi lähes huomaamatta lisätä vaihtamalla juomalasin suurempaan

                               Arvio: Enpäs kyllä ollut juonut lähellekään tarpeeksi paljon. Tässä on edelleen petraamista, mutta suurempi lasikoko kyllä auttaa asiaa:)

 

- kysyin Marialta vinkkejä nopeaan, mutta terveelliseen ruoanvalmistukseen. Maria suositteli pakastevihanneksien ja minulle entuudestaan tuntemattoman, quornin hyödyntämistä. Quorn on siis alun perin lihan korvikkeeksi tarkoitettu sieniproteiinivalmiste.

et2-normal.jpg

                                Arvio: Pakastevihannneksia olin toki aiemminkin osannut hyödyntää, mutta quornia kokeilin elämäni ensimmäisen kerran Marian suosituksesta. Quorn tuntui opiskelijan budjetille hieman kallihkolta. Kuvassa oleva pussi maksoi lähes vitosen, mutta toisaalta, onhan lihakin kallista ja jos quornia käyttää vain esim. pastan ja kasviksien lisukkeena, valmistuu pussista useampikin ateria. Quorn oli helppoa valmistaa pannulla ja hyvää! Paljon parempaa kuin soija, joka Marian mukaan ei ole yhtä terveellistäkään korkean etsrogeenitasonsa vuoksi. Suosittelen siis kokeilemaan!

 

- viimeisenä jäi mieleeni Marian vinkki hyödyntää kookosöljyä ja/tai -kermaa. Kookos on Marian mukaan oikea terveyspommi, jota Maria suositteli kokeilemaan myös leivän päällä margariinin tai voin asemasta.

et3-normal.jpg

                                 Arvio: Enpä ollut ennen tätäkään tuotetta juuri osannut hyödyntää, mutta nyt olen ihan ihastunut. Kookoskerma maistuu pehmeältä ja täyteläiseltä. Toimii myös leivän päällä!

 

Tässäpä nämä vinkit sitten olivatkin! Voin todeta, että oloni on ollut paljon parempi, jotenkin jopa energisempi, kun olen nyt muutamien viikkojen ajan näitä oivalluksia arjessani hyödyntänyt. Kauppalasku on ollut ehkä hivenen tavallista suurempi, mutta ei läheskään niin paljon kuin pelkäsin. Ja mihinpä sitä enempää kannattaisikaan panostaa kuin omaan hyvinvointiinsa ja terveyteen. Mitä mieltä te olitte näistä vinkeistä? Tuliko uusia oivalluksia?:)