Joulukortit kuuluvat ehdottomasti minun jouluuni ja sellaisen tulevat saamaan kaikki ne ihmiset lähelläni, joiden kanssa olen kuluneen vuoden aikana ollut tekemisissä. Joulukortti on mukava tapa muistaa, mutta ei vaadi yhtä suurta panostusta kuin lahja ja on siksi mahdollista antaa suuremmalle joukolle. Valtaosa läheisistäni tulee saamaan nettikortin. Siirryin nettikortteihin jo muutama joulu sitten ja perinteekseni on muodostunut otattaa minusta ja lemmikkipupustani yhteiskuva, jonka muokkaan jouluiseen muotoon ja lähetän sitten netissä joulutervehdyksen kera. Tämä on toiminut tosi hyvin. Nettikortin lähetys on nopeaa, ekologista ja edullista. Eikä vastaanottajillekaan kerry enää yhtä massiivista joulukorttivuorta, jonka kanssa sitten tuskailla, kun joulu on ohi. Tässä takavuosina lähettämäni nettikortti malliksi:

hyv%C3%A4%C3%A4%20joulua%202013.jpg

Ongelmaksi saattaa kuitenkin muodostua niiden muutamamien vanhemman sukupolven henkilöiden kortit, joilla tietokonetta tai sen käyttöön kuuluvia taitoja ei ole. Heille lähetän luonnollisesti paperisen kortin. Tänä vuonna löysin Postin nettikortti-palvelun, johon olin tosi tyytyväinen. Ensin rekisteröidyin Postin asiakkaaksi, jotta sain tilaukseni hieman halvempaan hintaa, jonka jälkeen latasin kuvan minusta ja pupustani nettikortti-palveluun. Tämän jälkeen pääsin valitsemaan lukuisista vaihtoehdoista korttiini sopivat jouluiset kehykset ja kirjoittamaan kortin taakse tulevat terveiseni sekä vastaanottajan yhteystiedot. Sitten vain maksu nettipankissa ja homma oli selvä. Posti lupaa toimittaa kortin vastaanottajalleen seuraavana postipäivänä. Kaikki tämä maksoi yhteensä 2,15€. Tässä linkki Postin paveluihin: Posti.

Palvelu sopi minulle tosi hyvin, koska tarvitsin tosiaan vain tämän yhden omasta kuvastani tulevan paperikortin. Mikäli olisin tarvinnut paperisia kortteja runsaammin olisin varmasti harkinnut Photoboxin palveluja. Photoboxissa olisin saanut 10 korttia omasta kuvastani alle kympillä, joten se olisi suuremmassa erässä tullut ehdottomasti halvemmaksi, vaikkei postimaksuja sisälläkään. Tässä tarjous/mainoslinkki Photoboxin sivuille: Ilmainen kuvakalenteri.

Miten sinä lähetät joulukorttisi vai lähetätkö lainkaan?

P.s. Paperikortteja suosivat, muistakaahan postittaa korttinne 12.12. mennessä Postin punaisessa kuoressa, niin ne ehtivät perille ennen joulua tarjoushintaan!;)

P.p.s. Arvollista Itsenäisyyspäivää kaikille!!