Se on sitten joulukuu, joten joulusta saa taas puhua ja hössöttää, vai mitä! Joulu tulee olemaankin tämän kuukauden kantava teema täällä blogissani, joten pysykäähän kuulolla!;)

Minun jouluuni kuuluu lahjat. Minut on kasvatettu siten, välittäminen ja rakkaus ilmaistaan osittain tavaran ja materian avulla. Eikä siinä ole mielestäni mitään pahaa. Tärkeintä, että välittäminen ilmaistaan edes jotenkin, mutta tietenkin tahdon tässäkin suhteessa toimia mahdollisimman ekologisesti. Tulette siis saamaan hyödyllisiä, helppoja, ekoja sekä edullisia joululahjavinkkejä!

Nyt haluaisin kuitenkin herättää ajatuksianne lahjateemaan hieman eri näkökulmasta. Voiko lahjaksi antaa käytetyn tai halpismerkin tuotteen? Muistan pettymykseni, kun lapsena paketista paljastui toivomani uutuusbarbien sijasta selkeästi kakkoskastiin kuuluva halpisnukke. Lapsikin nimittäin tunnisti mikä on ykkös- ja mikä kakkoslaatua. Näin aikuisena itselleni ei tuotteiden merkeillä ei ole enää juurikaan merkitystä, mutta silti sitä lahjaa ostaessa huomaan pyrkiväni ostamaan ns. parempia tuotemerkkejä ikään kuin, jotta lahjan saaja näkisi kuinka paljon haluan häneen panostaa. Mutta onko merkillä väliä, jos kyse ei ole sitten pohdinnasta ekologisesti kestävämmin ja heikommin tuotetun tuotteen välillä? Eikö suklaa ole suklaata on se sitten kääritty kalliiseen lahjarasiaan tai muoviseen kääreeseen?

Entä käytetty lahja? Kirppikseltä ostettu? Vielä pahempi pulma! Tunnistin lapsena kyllä helposti mitkä saamistani lahjoista oli ostettu kirppikseltä ja mitkä ei. Mutta ei tälläkään minulle aikuisena ole enää niin väliä. Sitä paitsi nykyään kirppiksillä myydään todella hyväkuntoista ja jopa uutta tavaraa, jotka ovat aivan käyttökelpoisia. Tänä jouluna osa antamistani lahjoista tulee olemaan Huuto.net:in kautta ostettuja. Uudenveroisia, mutta miltei sataprosenttia kaupoissa myytäviä vastineitaan edullisempia. Tulen varmasti antamaan ne hyvillä mielin eteenpäin, toivon mukaan myös saajat ovat tyytyväisiä.

Millaisia ajatuksia tämä teissä herättää? Oletko antanut käytettynä ostetun lahjan? Tai vastaanottanut? Voisitko kuvitella antavasi?:)

joulupaketti.jpg