lahja20141.jpg

Lupasin teille blogini teemoihin sopivista joululahjoistani pientä arvostelua ja tässä tulee niistä ensimmäinen. Eli Dettol No-Touch käsienpesujärjestelmä, joka suomeksi tarkoittaa siis pientä, paristoilla toimivaa vempainta, joka liiketunnistimensa avulla annostelee käsiisi sopivan määrän saippuaa ilman, että laitteeseen tarvitsee koskea. Nerokasta, hauskaa, mutta tarpeellista? Annostelija maksaa reilu 10€.

Aloitetaan laitteen hyvistä puolista. Dettol-pakkaus sisältää paristot, joten laite on pakkauksesta poistettuaan käyttövalmis. Dettolin saippua on miellyttävän tuoksuista ja pehmeää, kädet jäävät pesun jälkeen todella miellyttäviksi. Liiketunnistin toimii hyvin ja saippuaa tulee mielestäni kerralla varsin sopiva määrä. Liiketunnistin ei kuitenkaan ole ylivirittynyt eikä aktivoidu kuin vain jos käsi on juuri oikeassa kohdassa annostelijan alla.

saippua-annostelija.jpg

Mutta sitten ne ongelmakohdat. On toki hygieenistä, ettei saippua-annostelijaan tarvitse lainkaan koskea, mutta onko sillä oikeastaan niin väliä, kun kädet on saman tien tarkoitus pestä? Tässä varmasti laitteen suurin ongelma ja syy siihen miksi Suomen Luonto vuonna 2012 valitsi sen vuoden turhakkeeksi... Lisäksi annostelija on pakattu ekonäkökulmasta varsin runsaanpuoleiseen pakkaukseen ja sen käyttö tuottaa ongelmajätteeksi luokiteltuja tyhjiä paristoja. Hintakin on mielestäni jatkuvaan käyttöön tarkoitettuna varsin korkea.

Onko liiketunnistimella varustetulle saippua-annostelijalle siis tarvetta? Ei oikeastaan, täysin saman asian ajaa mielestäni manuaalinen saippua-annostelija, ainoastaan huomattavasti edullisemmin ja ekologisemmin. Tällä onkin oikeutuksensa lähinnä aikuisten leluna, jota on hauska kokeilla ja sellaiseksi tämä minullakin varmasti jäänee. Kiitos silti lahjan antajalle, tätä oli hauska kokeilla!:)